Káposztás lángos recept

Kalória?
Káposztás lángos
Káposztás lángos
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A káposztás lángosról nekem mindig az az emlék  ugrik be, amikor anyukám frissen sült, meleg lángosából annyit ettem ebédre, hogy egész délután hatalmas köveket éreztem a gyomromban. Érdekes módon, más, rosszullétet okozó étellel ellentétben, ezt nem sikerült megutálnom. Azóta is kedvenceim egyike, bár  a mértéket már tudom tartani.
Kefíres lángostésztából elkészítve még egyszerűbb is a hagyományos burgonyás lángosnál, és ennek a tésztának megvan az az előnye is, hogy hűtőben néhány napig remekül eláll, ezért mindig frissen lehet kisütni az éppen elfogyasztandó adagot. Így a mértéket is könnyebb tartani :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: ennyi káposztával nem érdemes vesződni, a káposztapirítás amúgy is macerás, és nem túl illatos tevékenység. Ezért én mindig "nagyüzemben" készítem, és megfelelő adagokban a fagyasztóba rakom felhasználásig.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral megfuttatjuk.
  2. Ha megkelt, a többi hozzávalóval  összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.
  3. Két óráig hűtőben pihentetjük.
  4. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk.
  5. A cipókat vékonyra, hosszúkás alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztadarab egyik felére egy evőkanál pirított káposztát teszünk.
  7. Összehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, még egyszer kisodorjuk.
  8. Óvatosan, hogy el ne szakadjon, lángos alakúra húzgáljuk.
  9. Forró olajban, lassú tűznél sütjük: az egyik oldalát fedő alatt, fordítás után fedő nélkül, szép aranyszínűre.

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 042
elküldve: 9
receptkönyben: 776
elkészítve: 7/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

Hozzászólások (12)

norivirag
norivirag sze, 2011-08-03 16:06

Ma elkészítettem ezt a lángost és nagyon finom lett,én is forró olajban sütöttem fedő nélkül és jó puha lett, a közepén meg ahol vékonyabb volt a tészta ropogós,pont úgy ahogy szeretjük! köszönet a receptért,máskor is megfogom sütni!

Bollane Erzsi
Bloemcake / Bollane Erzsi v, 2011-02-20 22:01

Én a kefires lángost virslivel szoktam tölteni. 1/2 kg lisztet teszek egy tálba egy evőkanál sót csipet cukrok teszek bele. Beleütök egy tojást, majd arra morzsolom az 1 csomag élesztőt. Ráöntök 2 kicsi pohár kefirt 1 pohár tejfölt/kicsi/ és egy tíz percig pihentetem,hogy az élesztő egy kicsit feljöjjön.Ha ezzel készen vagyok összeállítom a tésztát.Ha szükséges tehetünk még egy kicsi kefirt hozzá,de ne legyen puha a tésztánk. Hüttöbe rakom akár 3 napig is eláll. Mindig csak annyit veszek ki belőle amennyi elfogy.Kocka alakúra nyújtom a tésztát és akkora kockákra vágom,hogy egy virsli elférjen benne majd feltekerem Ezt viszont lassú tűznél kell sütni,hogy a közepe is átsüljön. Ha megsült tálcára szedem a tetejét tejöllel majd reszelt sajttal megszórom végül ketchuppal díszítem. Próbáljátok ki nagyon finom.Jó étvágyat hozzá.,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

davila
davila sze, 2010-02-10 22:49

ja, és lassú tűzön nem jó sütni! a lángossütés egyik alapszabálya, h. forró olajban kell sütni

davila
davila sze, 2010-02-10 22:48

Csodálatos recept, köszönöm! Mennyei lángost készítettem belőle, igaz, egy percet sem pihentettem hűtőben, egy óra alatt megkelt! :)

Tibiapu
Bloemcake / Tibiapu cs, 2010-01-07 17:21

Próbáljátok meg egy evőkanál egész kömény hozzáadásával! EZ A LÁNGOSOK KIRÁLYA! Nehéz gépet és autót vezethetsz utánna de társaságba ne menj egy pár óráig: szeles!

fehérfalvi ágnes
Bloemcake / fehérfalvi ágnes szo, 2009-08-08 15:43

sziasztok!
én a káposztát burgonyalángosba szoktam tölteni, mégpedig úgy , hogy kinyújtom a lángostésztát és beletöltöm a pirított káposztát , majd feltekerem , mint a palacsintát és olajozott tepsibe helyezem őket sorban. a tetejét bő olajjal megkenem és a sütőben megsütöm. ( már kiprobáltam teljes kiörlésű liszttel is, és nagyon finom!) próbáljátok ki!

Morc
Bloemcake / Morc h, 2009-07-20 20:00

igazán nem akarok kötekedni, de miért kell két órát hűtőben pihentetni? én 30 percet pihentettem szobahőmérsékleten, és szép nagy lett.
1 evőkanál káposzta nagyon kevésnek tűnik egy cipóhoz, szerintem jóval több kell bele.
az az egy amit lassú tűzön sütöttem (ahogy a recept írja), olyan kemény lett mint a kő, a többi, amit nagy lángon, rövid ideig az pedig finom puha.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
541