r
Nosalty Logó

Tejszínes cukkinileves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Tejszínes cukkinileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2645 micro
Összesen 130 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    3251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10581 micro
Összesen 523 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinik felső végéből 3 milliméteres karikákat vágunk. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érjük a puha belső részt! A karikákat félre tesszük.
  2. Ezután a maradék cukkiniket lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, a hagymát felaprítjuk.
  3. Olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd beletesszük a reszelt cukkinit és a darabokra vágott fokhagymát.
  4. Kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük kb. 2 dl forró vízzel, és beletesszük a húsleves kockákat. Tovább főzzük.
  5. Amíg puhul a leves alap, finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét. A félre tett cukkini karikákat gyufaszál vékonyságú hasábokra vágjuk, és egy serpenyőben (legjobb erre a célra a teflon serpenyő) felforrósított olajban barnára pirítjuk. Ha szép ropogós barna, akkor egy szalvétával bélelt tálra tesszük.
  6. A levest kézi mixerrel pépesre turmixoljuk, és felöntjük a maradék vízzel, majd belekeverjük a tejszínt. Ha szükségét érezzük sózzunk utána! Kevés borssal és egy gondolatnyi ecettel pikánsra ízesítjük! Végül beleszórjuk a vágott petrezselyemzöldet. Összeforraljuk.
  7. Forrón tányérokba merjük, és a félre tett pirított cukkini darabkákkal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 108377
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Ajánló

Ha nincs kéznél főzőtejszín, tökéletesen megfelel a tejföl is, csak akkor nem nagyon kell bele ecet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes cukkinileves
Lizinka_ 591 recept

Ha cukkinileves, akkor ezt a változatot részesítjük előnyben! Különleges és finom. Akárkinek kínáltam, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!