r
Nosalty Logó

Kalamaraki

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Kalamaraki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5301 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.1 g

Zsír

  • Összesen
    434.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9737.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    516 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    4100 mg
  • Nátrium
    3726 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 5301 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a kiengedett tintahalkarikákat, törlőpapírral megszárítjuk őket.
  2. Az olajat feltesszük, jó forró legyen.
  3. Egy keverőtálba lisztet öntünk, belisztezzük a tintahalat.
  4. Beletesszük a forró olajba, csak egyszer átfordítva, mindkét oldalát kb 3 percig sütjük, mikor már aranyszínű, akkor jó.
  5. Citrommal, sült krumplival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 25081
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

French fries, citrom, fehér borocska, ouzaki...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Nincs olyan haltaverna, amelyik menüjéből kimaradna, a gyerekmenüben is első helyen áll, egészséges, nincs szálka benne... Jobb mélyhűtöttet használni, mert annak már megpuhulnak az inai a mélyhűtés során, ha frisset használunk, áztassuk be élesztős tejbe néhány óráig, így a sütésnél finom puha lesz. A sütésnél nagyon kell vigyázni, tartsuk be pontosan az időt, mert ha kevesebb ideig sütjük, nem sül meg, az állaga a radírgumihoz lesz hasonló, ha túlsütjük kiszárad, a cipőtalphoz fog hasonlítani, de ha puhára sikerül, nagyon finom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!