Kakaós kuglóf recept

1 adag
689
kcal
Kakaós kuglóf
Kakaós kuglóf
receptkönyvben hozzászólások (121)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kuglófot, gyors, egyszerű  és nagyon mutatós édesség.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, márványos kuglóf
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokosra.
  2. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleszórjuk a citromhéjat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval  és az előzőekhez adjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekverjük.
  5. A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta 2/3 részét beleöntjük.
  6. A maradékba belekeverjük a kakaót ( ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel higítjuk).
  7. A világos massza tetejére csurgatjuk. Egy kanállal bele-bele szúrkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
  8. Kb. 50 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 104 107
elküldve: 52
receptkönyben: 1 561
elkészítve: 79/136
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (121)

Brynn
Brynnszo, 2014-03-22 13:23

Szuper ez a recept, köszönöm a feltöltést! Lehet valahol szavazni, hogy ez legyen a legjobb kuglóf recept? :) Rém egyszerű, nagyon finom, és alább a 2-es példa mutatja, hogy szinte elrontani sem lehet!

Az elmúlt két hétben 3x próbáltam ki (soha nem sütöttem még kuglófot előtte).
1.) Teljes adaggal (amit a recept ír). Szuperül sikerült, de kicsi a kuglófformám (20 cm-s), így kinőtt belőle, lett rajta egy magas talp, de ez végülis nem volt zavaró.
2.) Próbáltam 3 tojással, a többi mennyiséget is hasonlóan csökkentve. Kicsit folyósabb lett a tészta, és még így sem fért bele a 20-as formába, sütés közben túlcsordult és kicsit lecsöpögött a sütőben. Amikor kivettem, picit "vizes" volt. Konyharuhával letakartam, és kinthagytam a konyhaasztalon éjszakára. Reggelre teljesen jól kiszáradt, nagyon finom lett.
3.) Ismét a a recept teljes mennyiségeit használtam. Egy kis részét kihagytam a formából, mert már tudtam, hogy sok lesz, és simán egy jénai tálban a nagy adag mellett megsütöttem. Kis kör lett belőle, aminek kiszúrtam a közepét egy felespohárral, úgyhogy most van egy isteni nagy kuglófom, és mellé egy mini! :)

+ Szilikonformában csináltam, nagyon jól bevált. Sütés után kicsit hagytam kihűlni, mielőtt kivettem belőle a kuglófot.
+ A recept ugyan nem írja, de nekem mániám a vanilincukor, úgyhogy azt is tettem bele egy csomaggal, nagyon jót tett neki szerintem.
+ Ha még épp beszerzés előtt van valaki, akkor a 20 cm-esnél jóval nagyobb formát javasolnék. Esetleg ezt érdemes volna a recepthez is odaírni.

Brynn
Brynncs, 2014-04-24 15:14

Természetesen húsvétra is ezt csináltam, ismét szuper lett :) Abszolút a kedvenc receptem az egész internetről. Köszönöm a megosztást :)

zsoltesviki
zsoltesvikisze, 2014-03-19 13:11

Nem folyt ki, de egyel nagyobb forma fog kelleni :-) Csodálatosan puha és finom és ez megérdemli hogy a füzetembe átírjam. ÉN egészségesebb verzióban készítettem, teljes kiörlésű bioliszttel, xilittel és kókuszcukorral és ezekből összesen csak 10 dkg tettem. MÉgis csodálatosan finom lett. Nem kell ennyi cukrot enni emberek....

zsoltesviki
zsoltesvikisze, 2014-03-19 12:16

egy óriás kérdés igaz már a sütőbenvan de szerintem ki fog folyni....ugyanis nincs megadva vagy én vagyok vak, hogy mekkora formában kell sütni?

Jucmok
Jucmoksze, 2014-01-22 16:46

Én is csak jókat mondhatok a receptről. Életem első kuglófja sikert aratott. :)
Kicsit variáltam rajta: búzacsírás finomlisztet és fehér tönkölylisztet, illetve 10 dkg xilitet és 8 dkg barna cukrot tettem bele.
Aki csak kóstolta, mindenki dicsérte, a fele rögtön el is fogyott. :)
Nagyon tápláló, reggelinek is tökéletes.
Biztosan sokszor el fogom még készíteni, apró változtatásokkal (mazsola, aszalt gyümölcs, ilyesmik...)

fenyoagi82
fenyoagi82v, 2013-10-13 10:22

Nagymamám sütött nekem mindig kuglófot, mert tudta, hogy imádom. Ezt a kuglófot már 2x megcsináltam és mindkétszer ugyanolyan isteni finom lett! Az elkészítése pedig tényleg nagyon egyszerű.
Azt szeretném megkérdezni, hogy meggyel is el lehet készíteni? Ugyanis a meggyet is imádom :-)

mermaid25
mermaid25v, 2013-09-22 09:56

Szuper ez a recept!!! Életem első kuglófjának választottam ezt, és nagyon nem bántam meg. Könnyű megcsinálni, puha, és nagyon finom! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

tompika22
tompika22h, 2013-03-25 13:18

Isteni finom!! Kicsit kezdem unni, hogy minden hétvégén ezt kell csinálnom!! :)
Ha véletlenül marad másnapra, még akkor is finom puha!!

millefleur
millefleurk, 2013-03-12 18:12

Kedves Kiki!
Ma megsütöttem, nagyon-nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Üdv: Ági

petone
petonev, 2013-02-17 18:39

Hát ez valami fantasztikus nagyon finom és egyszerű elkésziteni

Caryna
Carynacs, 2013-01-31 21:11

Kaptam egy kuglófformát, ezzel a recepttel próbáltam ki.
Egy baja van, hogy pillanatok alatt elpusztítottuk a süteményt, így holnap újra megsüthetem!:)
Nagyon jó recept, ezt elmentem magamnak!
köszönjük

Bébó
Bébóh, 2013-01-28 13:22

Nem rég lettem kész vele. Ez az első kuglófom, isteni finom lett, már a fele el is fogyott. :)

bubinator42
bubinator42cs, 2012-11-01 17:09

Tegnap sutottem meg ezt a kuglofot, es elkepesztoen finom lett - koszonom a receptet! :)

En is glutenerzekeny vagyok, ugyhogy kicsit modositottam a hozzavalokon, es feherliszt helyett az alabbi lisztkevereket hasznaltam: rizsliszt, burgonyaliszt, tapiokaliszt, kukoricaliszt, hajdinaliszt kb. egyenlo aranyu kevereke. Sutopor helyett xanthan gumit, szoda bikarbonat es monokalcium-foszfatot (E341) hasznaltam; a kristalycukrot pedig xilittel helyettesitettem. Igy is nagyon konnyu, levegos lett a tesztaja, viszont 50 perc nem volt eleg neki, inkabb 60-65 perc alatt lett kesz.

pingyurka
pingyurkasze, 2012-09-19 18:50

Gluténérzékenyek figyelem! Kipróbáltam ezt a szuper receptet fele-fele arányban rizsliszttel és kókuszliszttel, valamint kristálycukor helyett nyírfacukorral, így is isteni lett, ajánlom mindenkinek! :)

b.bettus
b.bettusp, 2012-08-10 12:39

Jópárszor megsütöttem már, imádjuk, és eddig aki megkóstolta, mindenki elkérte a receptjét.
Köszönjük
:)

bettina0402
bettina0402v, 2012-04-15 21:06

Megsütöttem, isteni lett :) Nekem sajnos 50 perc kevés volt sütésnek, kellett neki 70 perc, de szuper lett. Köszönjük a klassz receptet. :)

rarenata
rarenatak, 2012-02-28 13:26

Tényleg nagyon finom lett a süti, ezek után csak ezt a kuglóf receptet fogom sütni, én tettem hozzá meggyet, még aznap elfogyott az egész. köszi :)

macskamancs75
macskamancs75cs, 2012-02-23 13:22

Gratulálok a recepthez.Sokszor megsütöttem ,de csak egyre finomabb.További sok sikert.

NTrixi
NTrixip, 2012-01-27 23:16

Épp ma sütöttem meg ezt a kuglófot, épp most szerettem volna feltenni a receptet, de te már megelőztél vele. :-) A különbség csak annyi, hogy porcukorral és tejjel készítettem. Tényleg nagyon finom sütemény.

Skriszti
Skrisztik, 2012-01-24 15:02

Ez a legtutibb kuglóf receptje!!! Ajánlom mindenkinek. Családban , munkahelyen már elterjedt! Köszönöm a receptet! Kriszti

zsofi03
zsofi03k, 2012-01-17 20:07

Én is egy elégedett kipróbáló vagyok:) Kezdő szakácsként szeretem az egyszerűbb, de sikerélményt nyújtó recepteket. Ez ilyen:) Bár annyira örültem, h. elsőre sikerült megfelelő keménységű habot vernem a fehérjéből, h. elfelejtettem kilisztezni, vajazni a formát:D Még sütés előtt felismertem a hibát és emiatt ki kellett operálnom a masszát a formából, majd újra visszakanalazni a már kivajazott formába..:) De így is nagyon finom lett és szép a végeredmény! Köszönöm a receptet;) Már vannak ötleteim a továbbfejlesztésére.

Zsuffa
Zsuffasze, 2012-01-11 18:07

Már többször megcsináltam, nagyon finom!!! Köszönöm a receptet!

hori
horik, 2012-01-10 14:05

Kedves Kiki!
Három nap alatt kétszer sütöttem meg recepted alapján a kuglófot, először csoki mikulásokkal turbóztam fel, másodszori sütésnél kihagytam a kakaót, és magozott pincés meggyel. MOndhatom mindkét verzió nagyon finom volt, családom körében osztatlan sikert aratott. nagyon szépen köszönöm neked és további jó munkát. Üdv. Gyöngyi

Kjiszti
Kjisztisze, 2011-12-28 20:56

Én is elkészítettem életem első kuglófját ebből a receptből, nagyon jól néz ki, nemsokára kóstolás! Amilyen jó illata van, az íze is jó lesz az biztos :) Tettem bele még egy kis rum aromát is, az íze kedvéért :)

Delaney
Delaneysze, 2011-12-21 20:45

Gondoltam elkészítem most este ezt a kuglófot, mert finomságra vágytam és ez elég gyorsnak tűnt, mármint az összeállítása... de én akkora hülye vagyok, hogy ezt az egyszerű kuglófot is elrontottam!! Ugyanis a cukorhoz véletlenül az egész tojásokat adtam hozzá és nem csak a sárgáját... fogtam a fejem, de gondoltam imprózok egyet... egész tojások maradtak és habfelverést kihagytam... a nyers tészta íze elég jó lett, jelenleg sül, de kíváncsi vagyok mi lesz belőle. nem hiszem hogy olyan fincsi lesz, mint amilyen lett volna, ha nem szúrom el, de amennyire édességmániás a család szerintem simán elpusztítjuk :D amúgy a családnak még nem mondtam el, hogy elrontottam, majd miután megkóstolták és nem szörnyülködnek az ízén, esetleg bevallom :D
de holnap lehet újra próbálkozok vele, ezúttal normálisan akarom :D

Swampi
Swampik, 2011-12-20 22:22

gyors, könnyű,finom. tökéletes kombó! :)Gratulálok

Dhpatri
Dhpatrics, 2011-12-15 23:59

Szia Kiki!
Én is elkészítettem, és nagyon finom lett. Extraként csokidarabkákat is tettem bele, de anélkül is kifogástalan lenne. Köszi a jó receptet.
Üdv: Patri

bogica5
bogica5k, 2011-11-29 20:32

Addig olvasgattam a sok pozitív hozzászólást, hogy kedvet kaptam, és most sül. Az eredmény felteszem az oldalra.

ildessz
ildesszszo, 2011-11-12 07:12

Tökéletes recept. Hetente csinálom meg a srácaimnak. Egy másik kuglóf receptnél olvastam, hogy egy tálba vizet tesznek és beteszik a sütőbe a masszával egyszerre. Így párásabb levegőben sül meg a kuglóf. Én így szoktam csinálni, mert gondoltam nem árthat... Hihetetlen finom és napokig nem szárad(na) ki....
Köszönjük

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
691