Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsahúsleves

Kacsahúsleves
Kacsahúsleves
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonlít a tyúkhúslevesre, de mégis különlegesebb íze van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a víz.
  3. Nagy lángon fölforraljuk, és a habját leszedjük. Kis lángon gyöngyözve hagyjuk tovább főni.
  4. Amikor félig megfőtt (ez a kacsa életkorától függ, hogy mennyit kell főzni), beletesszük a megtisztított 2-be, illetve 4-be vágott zöldségeket, és tovább főzzük, amíg a hús is és a zöldségek is megpuhulnak.
  5. Leszűrjük a levét, és házi laskát főzünk bele.
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
  7. Lehet tálalni a zöldségekkel és a hússal együtt, vagy a húst sóbafőttként, körettel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 103
össznézettség: 22 636
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsahúsos leves, húsleves kacsával, káposztás húsleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Tue, 2014-12-02 19:29

Köszönjük a receptet, ma vettem kacsát, holnap főzöm, aztán mélyhűtöm, pénteken utazunk... borzasztó a hozzáállásotok...

Lencsilany82
Lencsilany82 Mon, 2013-10-07 12:26

A kacsahúsleves nálunk szentesete szerepel mindig, bár én csak az aprólékból szoktam főzni, a combja, melle, szárnyacombja a sütőbe kerül. Hízott kacsából csináljuk mi is, de a (levesbe kerülő alkatrészek) bőrét, háját leszedjük, kisütöm a zsírt és abban sütöm meg a máját. Szóval, 1 kacsa 3 fogás meg rengeteg finom kacsazsír.

A recept az én ízlésemnek (is) hiányos, de Kattikáék nyilván így szeretik, a kezdők meg biztos vannak annyira talpraesettek, hogy, egy számukra ismeretlen fogásnak nem 1 recept alapján ugranak neki. :)

A többihez meg csak annyit szólnék hozzá, hogy a "Stílus maga az ember"...

Üdv, Lencsilány

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 14:19

Na, sok okos elmondta. Ha zsíros lesz, mikor kihűlt, egyszerrűen leszedik a zsírt a tetejéről. Mi a probléma vele? Ez erdélyi, mi itt mindent másképp főzünk. Ilyen egyszerű.

tilla.beder
Tilla / tilla.beder Mon, 2012-12-24 16:30

Koszonet a receptert :) mar keszul is, biztos vagyok benne, hogy nagyon fincsi!
Milyen sok a szemellenzovel ellatott fontoskodo kritikus :)) De hat ha jobban bele gondolok ettol kerek a vilag! Nem is lenne jo, ha mindenki ugyanazt tartana csak jonak amit A vagy B.

fmeme64
fmeme64 Thu, 2012-11-08 10:51

Izlések és pofonok...Van aki az izlésre ad, van aki a pofonokra... izlés nélkül '

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-11-06 09:27

Sziasztok!
Én csak szűkszavúan szólnék hozzá. A recepthez nem szeretnék, de ahogy látom ezt a levest a nagymama készítette. Szerintem mindenkinek szoktak beszólni, mivel ez egy nyitott oldal, mindenki hozzászólhat. Ki hogyan, az már vérmérséklet kérdése. Miért baj az, ha valaki elmondja a véleményét? Viselni kell a jót és a rosszat is. Üdv: Évi néni

Rubin
Rubin / Rubin Tue, 2012-11-06 01:20

Kedves Gabys,
ismerem Katát egy bizonyos társaságból, ezért nem mentem el szó nélkül az itteni kommentárok mellett. Nem írtam olyat, hogy nem lehet véleményed, sőt, konkrétan nem is a te hozzászólásod miatt ragadtam klaviatúrát. Ha magadra vetted, amit írtam, hát... Ismered a mondást: akinek nem inge...:)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-11-06 02:05

Kedves Rubin,
ismerem, begomboltam a gombot is, mivel a véleményed többesszámban írtad, ezért úgy gondolom, hogy nekem is szól, hiszen nem dicsérgettem én sem. Megjegyzem, én is ismerek olyat akinek egyébként remek receptjei vannak, de ha valami rossz, nem pártolom meg. Mert tudod annak semmi értelme. Inkább barátilag figyelmeztetem. Szerintem inkább ez a járható út és korrektebb lépés.

Rubin
Rubin / Rubin Mon, 2012-11-05 23:58

Kattika és családja ízlése alapján készült ez a leves, ők így szeretik, így készítik. Nem értem a durva hozzászólásokat, ha nem nyeri el a tetszésünket egy recept, nem belegázolni kell a másik emberbe, hanem tovább menni, és másutt olvasgatni.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-11-06 00:37

Kedves Rubin,
engedd meg h legyen véleményem, mint ahogy neked is van. Te is hangot adtál neki, én is. Az nagyon nagy baj lenne, ha egy ilyen receptet olvasva egy kezdő neki látna a főzésnek. Az is baj lenne (szerintem) ha csak az elvtelenül való agyon dicsérgetésről szólna az oldal. Ami nem jó, vagy írhatom így is negatív kritika, nem biztos h azért kerül megírásra, mert gázolni támad kedvem. Ezen az oldalon én is tanulok, ötleteket szerzek és a véleményeket igenis figyelembe veszem. Egy picit sem gondolom, hogy durva lettem volna. Különben, Te miért nem mentél tovább, olvasgattál máshol? Miért éreztél késztetést arra, hogy véleményt írj?

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-11-05 23:00

Kedves Kattika,
nem szokásom kritizálni, de most megteszem.
A hízott kacsától kapsz egy iszonyú zsíros levet. Azt még megértem, hogy gazdaságosra akarod venni és 2az1-ben ebédet készítesz így. DE !!!!! Hideg vízben beleteszed egybe a kacsát majd főződ, abból habozás vagy (a kezdőknek ajánlott) leszűrés nélkül véres, zavaros, zsíros lé lesz. Abba utólag a zöldséget beletenni nem épp étvágygerjesztő. (finoman igyekeztem fogalmazni) A kacsát, mint minden húslevest forrás után lehabozzuk és gyöngyözve lassan főzzük. A zöldséget fűszereket beletesszük, úgy főzzük. Aztán ha megfőtt kiveheted a kacsát (húst) és sűtheted annak aminek 2. fogásként eltervezted. Ha a leves mennyiségnek megfelelő sót használsz a kacsa (hús) vízízű illetve ízetlen lesz. Tovább nem kritizálom, de ezt így ebben a formában senkinek nem ajánlom és meg kell mondjam kár a kacsáért....
Ne haragudj a véleményemért. Üdv Gabi

csato
csato Mon, 2012-11-05 23:46

Jujjjjjjjjjj ha már így benne vagyok ebbe a rohadt kacsába!:))))))))))))Hát már milyen az amikor az ember 2in1-et csinál egy csóró szárnyasból és beleharap egy húslevesbe?????????????Sztem Gabys együtt halnánk bele.......
Na nekem ez a..az!Szép estét!Üdv Csató

csato
csato Tue, 2012-11-06 01:16

Na akkor itt valamit valahol félreértettem..................De nagyon!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-11-06 00:42

Én sosem főzők 2in1-ben kacsa, tyúk, kakas levest. Azt viszont tudom, hogy az én 70 valahány éves nagymamám - ha élne szegény -összecsapná a két kezét, ha ezt a receptet látná........azt hiszem ezzel mindent elmondtam. És remélem nem gázoltam, és nem voltam sértő.......

csato
csato Tue, 2012-11-06 01:38

Én így most kiszállok erről az oldalról.Olvasni fogom/ha nem tiltanak ki/De tökre elegem van,h mindig lázadás tör ki ha valamira lemerem írni,h nem ok.Márpedig kvára nem ok megfőzni egy fűszer nélküli levest.És nem ok leírni azt,hogy mondjuk zsemlegombóc ha épp kifliből van!
És szerintem igenis vannak hagyományok ami nagyon jó dolog.Bátran lehet játszani minden ízzel,fűszerrel!De leírni olyat,h mondjuk párizsi szelet és alá azt hogy,vérben megforgatva nem!!!!!!!!!!!!!!!Vagy lúdláb torta és jön valami tök más azt nem lehet!És telis tele ez az oldal ilyennel.ááááááááááá mindegy.És igen én úgy látom kezd nem jó lenni.Nagyon ciki receptek vannak már.Látom a válaszokat a lelki szemeim előtt..............üdv Csató

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-11-06 01:59

Ez a recept még egy szelídnek nevezhető és korrigálható tévedés. Nálam a pálmát (juszt is leírom! ) konyhatitok: szilvalekvárja viszi. Érdemes megnézni. A döbbenettől csak pislogtam....és jónéhányan elmentették. Nahh ezért teszek nagy ritkán, tényleg nagyon ritkán szóvá valamit. Én mindig arra gondolok, egy kezdő mi a fenét csinál egy elfuserált recepttel... Nahh van egy közös ingünk :))) Jó éjt

csato
csato Mon, 2012-11-05 22:42

Lemaradt:Üdv Csató Na ezért elnézést viszont

csato
csato Mon, 2012-11-05 22:41

Szia!
Nem!Ez nem igen!Tök zsíros!És a fűszerek?Hatodszor nézem vissza ezt a receptet.Nem ok!Na akkor várom a kottázásokat!Köszi előre is.Simán viselem.Viszont ez így meg nem ok leves na!Már nem írok zsigerből mert ez valami szent oldal ahol nem lehet kritika!Márpedig nálam van!
Nem nem kell visszavágó hogy írd le hogy is csinálnád...Nyilván ha akarnám leírnám.De nem akarom,mert a bánat fog méregetni!Meg fotózni.Aki akarja tegye.De ha már felteszek valamit akkor az legyen oké!!!!!!!!!!!És nem ,nem kérek bocsánatot!Sem most, sem holnap.Nem kell avval jönni kinek mi !Vannak alapok!Na onnantól lehet főzésről beszélni.

kattika
Kattika / kattika Mon, 2012-11-05 22:49

Szia!
Köszönöm, hogy kifejtetted véleményed:) Ezt a levest a közel 70 éves nagymamám készítette, ha valakinek, akkor neki vannak alapjai és kóstoltam, nekünk ízlett, nagyon is, a kacsa is saját tenyésztés, mi így szeretjük ;) További kellemes napot és minden jót. Üdv, Kata

csato
csato Mon, 2012-11-05 23:13

Szia!
Hát biztos nem köszönöd.........Hidd el nekem tök mindegy ki főzte és hány éves.
Lehet,hogy a nagyimtól tanultam mondjuk répa levest főzni és ../életemben nem is hallottam ilyet/De könyörgöm fűszerek na! Tök mindegy ki főzi ha nincs benne aminek kéne!
Látom itt nap mint nap amiket felteszel de........Minden recepted valahol hiányos.Néztem ma a blogod is.Látom,h szereted csinálni csak legyél már kreatív.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ úgy sem érted meg én leszek a rossz pedig nem!Tök lapos ez így!És akár hiszed akár nem látom hogy van affinitásod de mindig lecsúszik valami na!Nem bántani akarlak.Soha eszemben sem jutna senkit !csak tegyél már bele valami vagányságot!!!!!!!!!!Legyen már bennük valami szufla!Ha ezt nem találod meg egyszerűen nem fogsz jól főzni.Ez csak ennyi.És ezt tényleg sok szeretettel írtam,igaz,h Csató módra.Hát a Csató már csak ilyen!Üdv!!!!!!!!!

Sancho
Sancho Mon, 2012-11-05 15:46

Ez már igen! Még nem vágtam le a kacsát, hagyom hízni pár hétig!

445
kacsahús 1.5 kg
víz 3 l
sárgarépa 5 db
fehérrépa 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
zeller 1 db
karalábé 1 kis db
paprika 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 6 szem
káposzta 1 kis db