Jóasszony pecsenyéje recept

Jóasszony pecsenyéje
Jóasszony pecsenyéje
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik oldalon találtam a receptet, és rögtön a férjem kedvence lett. Szívesen készítem, mert egyszerű, és ízletes. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jégsalátát szoktam mellé készíteni édes, ecetes öntettel. 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros pirított tarja hagymakarikákkal, pirított hagymás tarja
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. A szeleteket  vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen.
  2. Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük.
  3. Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni.
  4. A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
  5. A Jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 128 718
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 232
elkészítve: 45/61
Facebookon megjelent: 1

szakács

Same

Mióta szakács: 2009.11.10.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogyi84
Bogyi84 h, 2016-06-27 10:57

Szia Same! A családomnak nagyon ízlett, gyorsan elfogyott

b-n
b-n sze, 2015-11-25 09:45

Gyorsan kellett valami, ezt készítettem. Remek döntés volt!

libaláb
libaláb szo, 2012-03-03 01:15

Nagyon finom lett a végeredmény, ráadásul egyszerű elkészíteni, tökéletes recept.

borosböbe
borosböbe cs, 2012-01-12 13:46

Szia!
Most ebédeltünk fiammal ízlett neki is :).Biztos marad receptkönyvben.
Üdv: Böbe

tucsike
tucsike h, 2010-07-05 14:17

Szia Same! Elkészitettem a szűzpecsenyéből, nagyon finom lett. Ujitottam is egy kicsit, mert házikolbászt sütöttem és tettem rá. Köszönöm a gyors választ és a finom receptet. További szép napot. Üdvözlettel: Tucsike

Same
Same / Same k, 2010-07-06 10:01

Szia tucsike!
örülök,hogy jól sikerült és ízlet. A kolbászt ki fogom próbálni!

tucsike
tucsike v, 2010-07-04 16:37

Szia Same! Szűzpecsenyével szeretném holnap megcsinálni, jó lesz-e ugy is? Üdvözlettel.

Same
Same / Same v, 2010-07-04 20:36

Szia tucsike!
Szerintem abból is fincsi lehet,bár én még nem próbáltam szűzpecsenyével. Ha elkészítetted kérlek írd meg hogy sikerült.
üdv
Same

1053