Ír szódás kenyér Évi nénitől recept

Ír szódás kenyér Évi nénitől
Ír szódás kenyér Évi nénitől
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyorsan elkészülő kenyér, mely egész családomat és barátaimat is elvarázsolta.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szódás cipó, ír vekni, ír kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitáljuk.
  2. Hozzákeverjük az írót, amiből egy lágy, kicsit ragadós tésztát kapunk.
  3. Sütőformába tesszük (itt egy teflon bevonatú vaslábas) és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 16 451
elküldve: 3
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1807 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák cs, 2013-09-05 09:29

Szia Évi néni
Megsütöttem és igen finom volt , 2 dl joghurt + 2 dl vízzel készítettem. Semmit sem változott a kitűnő íze , valamint állaga. Köszönjük! A véleményed szerint elviseli a sütőport pluszban ? (fél teáskanál). Érdekel a véleményed! Már sok helyen olvastam.
Köszönöm és várom a véleményedet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva cs, 2013-09-05 14:33

Kedves Ellák!
Én azt gondolom, hogy ha még ehhez sütőport is teszel, esetleg az íze megsínyli, kiérzik belőle, bár egy kk-nyit talán megpróbálhatsz. Így gondolom én. Nem éri meg többet tenni, bár a joghurt mindenképpen jó hozzá, és meghatározza a finom ízét. Örülök, hogy tetszett a recept. Üdv: Évi néni

vcsuka
pussycat / vcsuka p, 2013-03-22 10:54

Kedves Evi neni! Orulok, hogy feltetted ezt a kenyeret. Mar regota szeretnem megsutni, csak soha nem biztam benne, hogy finom lehet, mivel nincs benne eleszto. Ha te most megsutotted, es a csaladodnak is izlett, akkor biztos jo. Koszonom szepen, feltetlenul meg fogom sutni.
Udv. Veronika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva h, 2013-03-25 20:13

Kedves Veronika!
Őszintén, én jobban szeretem a z élesztős vagy kovászos kenyeret. De a családom és barátaim úgy felfalták, hogy nyoma sem maradt. Éreztem rajta a szódabikarbónát. Gyors megoldásnak mindenképpen jó, mert egy kicsit tömör, de nem kiszáradó kenyér az író miatt. Egy próbátmegér.
Üdv: Évi néni

224