Húsvéti pástétom recept

Húsvéti pástétom
Húsvéti pástétom
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari hibátlan és bombabiztos receptje egy régi Nők Lapjából. Amikor megláttam, kipróbáltam, azóta kötelező nálunk Nagyszombat este a húsvéti vacsorán. Remekül passzol hozzá Cseke Márti céklás tormája.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkehúsos pástétom, tejszínes húspástétom sonkában, sonkás húspástétom tojással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 db tojást keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk.
  2. A csirkemellfilét kis kockákra vágjuk, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét, tejszínt, sót, frissen őrölt borsot, péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, ezeket elkeverjük a húspépben. Lehet kevés kakukkfüvet is hozzáadni, ha valaki szereti.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, és kibélelünk sonkával. Először az alját borítjuk be, aztán az oldalfalakat úgy, hogy túllógjanak a forma peremén. A kemény tojások két végét levágjuk.
  5. A massza felét belesimítjuk a formába, mélyedést csinálunk a közepébe, ebbe szorosan egymás mögé belerakjuk a kemény tojásokat, majd a massza másik felét rásimítjuk. A túllógó sonkaszeleteket visszahajtjuk. Az egészet befedjük a forma méretével megegyező beolajozott alufólialappal.
  6. Mély tepsibe tesszük, ebbe annyi forró vizet öntünk, hogy a forma közepéig érjen. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig gőzöljük. Kivesszük a sütőből, de a formában hagyjuk kihűlni, miközben a tetejét lenyomatjuk pl. konzervdobozokkal, ásványvizes palackkal. A legjobb, ha egész éjszaka így áll.
  7. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és vékonyan felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24x11x7 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 32 632
elküldve: 4
receptkönyvben: 254
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
118 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers v, 2017-04-16 17:01

Nagyon jó recept. Én a főtt tojást kihagytam, viszont medvehagymát tettem bele, és nagyon finom lett.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 v, 2017-04-16 20:19

Nagyon örülök, hogy Ízlett. A medvehagyma jó ötlet, én is ki fogom próbálni. Köszönöm, hogy írtál.
Üdv
Pogácsa

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2017-04-14 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 cs, 2017-04-13 13:15

Kedves Mangó81!
A habtejszín zsírosabb, sűrűbb. Az eredeti receptben is ez van, ezen most kivételesen nem változtattam.
Boldog Húsvétot!
Kriszta

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 h, 2014-05-05 08:28

Kedves Éva, örülök, hogy tetszik, próbáld ki, tényleg nagyon finom, mutatós és egyszerű. Szép napot: Pogácsa

evapauer
Jolimami / evapauer h, 2014-05-05 08:00

Ez csodaszép, gratulálok! A pástétomod levett a lábamról. Bár minden hétfő így kezdődne... Üdv: Éva

376