Húsgombócleves 2. recept

1 adag
327
kcal
Húsgombócleves 2.
Húsgombócleves 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyósomnál ettem először, mi is bevettük a repertoárba:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A gombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a sárgarépát, és egy kicsit megkapatjuk. Majd rádobjuk a többi zöldséget is, és pároljuk egy kis ideig.
  2. Felöntjük a zöldséglével, megsózzuk ízlés szerint.
  3. Míg fő a levesünk, addig elkészítjük a gombócokat.
  4. A húshoz adjuk a tojást, sót, borsot és a búzadarát, összeállítjuk.
  5. 10 percet pihentetjük, és teáskanál segítségével a levesbe tesszük.
  6. Készre főzzük. (Én szoktam zabszem levestésztát tenni bele, de ez mellőzhető.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 188
elküldve: 4
receptkönyben: 526
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

Hozzászólások (8)

Adrus28
Adrus28cs, 2013-01-24 14:47

ma megfőztem ezt az isteni levest gratulálók Anikó nagyon finom ízletes :)

vitamin51
vitamin51szo, 2012-01-07 10:31

Ezt én is nagyon de nagyon szeretem, Keresztanyámtól vettem a receptet! Mi is hasonlóan készítjük, annyi különbséggel, hogy búzadara helyett rizst teszünk a húsgombócba. Megunhatatlan és kiadós leves, az egész család szereti :-)

manna113
manna113p, 2011-04-01 11:06

Szia!
Tegnap elkészítettem ezt a finom levest. Párom rájárt vacsi után is, minden cseppje elfogyott. :)
Kösz a receptet!!!
Üdv: manna113

Ancsa37
Ancsa37p, 2011-04-01 13:19

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Üdv: anikó

Ancsa37
Ancsa37v, 2010-04-11 08:32

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Szép napot!

Benyus Éva
Benyus Évaszo, 2010-04-10 13:23

Köszönöm a receptet. Isteni finom lett. A vizbe tettem egy csirke far-háttat. Nagyon picire csináltam a hús-gombócokat. Tészta helyett. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek

Kacsasült kis extrákkal
Kacsasült kis extrákkal
A januári zimankóban érdemes alaposan felkapcsolni a sütőt is. A legnagyobb áldás ehhez egy sült kacsa vöröslően fényes húsa, ropogós bőre, fűszeres szaftja és mennyei illata.
Egy nem Oreo-rajongó vallomása
Egy nem Oreo-rajongó vallomása
Az Oreo világsiker - csak nálam nem? Mégis megpróbálkoztam az otthoni sütéssel, és visszaszívom: tényleg finom!
11 reggeli túrókrém picit másképp
11 reggeli túrókrém picit másképp
A túrókrém az egyik legjobb reggeli, amit el tudok képzelni. Fűszerezzük változatosan, kenjük rozskenyerünkre, és rakjuk meg szendvicsünket friss zöldségekkel!
Tunkolj olvadó sajtot reggelire
Tunkolj olvadó sajtot reggelire
Az egyik legjobb dolog, amit a lehangoló téli időjárás ellen ehetsz: mártogass friss kenyeret bugyogva olvadozó sült sajtba!
327