Húsgombócleves 2. recept

1 adag
331
kcal
Húsgombócleves 2.
Húsgombócleves 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyósomnál ettem először, mi is bevettük a repertoárba:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 db leveskocka (zöldségleves)

A gombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a sárgarépát, és egy kicsit megkapatjuk. Majd rádobjuk a többi zöldséget is, és pároljuk egy kis ideig.
  2. Felöntjük a zöldséglével, megsózzuk ízlés szerint.
  3. Míg fő a levesünk, addig elkészítjük a gombócokat.
  4. A húshoz adjuk a tojást, sót, borsot és a búzadarát, összeállítjuk.
  5. 10 percet pihentetjük, és teáskanál segítségével a levesbe tesszük.
  6. Készre főzzük. (Én szoktam zabszem levestésztát tenni bele, de ez mellőzhető.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 786
elküldve: 4
receptkönyben: 520
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

Hozzászólások (8)

Adrus28
Adrus28cs, 2013-01-24 14:47

ma megfőztem ezt az isteni levest gratulálók Anikó nagyon finom ízletes :)

vitamin51
vitamin51szo, 2012-01-07 10:31

Ezt én is nagyon de nagyon szeretem, Keresztanyámtól vettem a receptet! Mi is hasonlóan készítjük, annyi különbséggel, hogy búzadara helyett rizst teszünk a húsgombócba. Megunhatatlan és kiadós leves, az egész család szereti :-)

manna113
manna113p, 2011-04-01 11:06

Szia!
Tegnap elkészítettem ezt a finom levest. Párom rájárt vacsi után is, minden cseppje elfogyott. :)
Kösz a receptet!!!
Üdv: manna113

Ancsa37
Ancsa37p, 2011-04-01 13:19

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Üdv: anikó

Ancsa37
Ancsa37v, 2010-04-11 08:32

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Szép napot!

Benyus Éva
Benyus Évaszo, 2010-04-10 13:23

Köszönöm a receptet. Isteni finom lett. A vizbe tettem egy csirke far-háttat. Nagyon picire csináltam a hús-gombócokat. Tészta helyett. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
331