Húsgombócleves 2. recept

1 adag
331
kcal
Húsgombócleves 2.
Húsgombócleves 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyósomnál ettem először, mi is bevettük a repertoárba:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 db leveskocka (zöldségleves)

A gombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a sárgarépát, és egy kicsit megkapatjuk. Majd rádobjuk a többi zöldséget is, és pároljuk egy kis ideig.
  2. Felöntjük a zöldséglével, megsózzuk ízlés szerint.
  3. Míg fő a levesünk, addig elkészítjük a gombócokat.
  4. A húshoz adjuk a tojást, sót, borsot és a búzadarát, összeállítjuk.
  5. 10 percet pihentetjük, és teáskanál segítségével a levesbe tesszük.
  6. Készre főzzük. (Én szoktam zabszem levestésztát tenni bele, de ez mellőzhető.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 805
elküldve: 4
receptkönyben: 521
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

Hozzászólások (8)

Adrus28
Adrus28cs, 2013-01-24 14:47

ma megfőztem ezt az isteni levest gratulálók Anikó nagyon finom ízletes :)

vitamin51
vitamin51szo, 2012-01-07 10:31

Ezt én is nagyon de nagyon szeretem, Keresztanyámtól vettem a receptet! Mi is hasonlóan készítjük, annyi különbséggel, hogy búzadara helyett rizst teszünk a húsgombócba. Megunhatatlan és kiadós leves, az egész család szereti :-)

manna113
manna113p, 2011-04-01 11:06

Szia!
Tegnap elkészítettem ezt a finom levest. Párom rájárt vacsi után is, minden cseppje elfogyott. :)
Kösz a receptet!!!
Üdv: manna113

Ancsa37
Ancsa37p, 2011-04-01 13:19

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Üdv: anikó

Ancsa37
Ancsa37v, 2010-04-11 08:32

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Szép napot!

Benyus Éva
Benyus Évaszo, 2010-04-10 13:23

Köszönöm a receptet. Isteni finom lett. A vizbe tettem egy csirke far-háttat. Nagyon picire csináltam a hús-gombócokat. Tészta helyett. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
331