Húsgombócleves 2. recept

Húsgombócleves 2.
Húsgombócleves 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyósomnál ettem először, mi is bevettük a repertoárba:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A gombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal

elkészítés

  1. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a sárgarépát, és egy kicsit megkapatjuk. Majd rádobjuk a többi zöldséget is, és pároljuk egy kis ideig.
  2. Felöntjük a zöldséglével, megsózzuk ízlés szerint.
  3. Míg fő a levesünk, addig elkészítjük a gombócokat.
  4. A húshoz adjuk a tojást, sót, borsot és a búzadarát, összeállítjuk.
  5. 10 percet pihentetjük, és teáskanál segítségével a levesbe tesszük.
  6. Készre főzzük. (Én szoktam zabszem levestésztát tenni bele, de ez mellőzhető.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 512
elküldve: 4
receptkönyben: 500
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

Hozzászólások (8)

Adrus28
Adrus28cs, 2013-01-24 15:47

ma megfőztem ezt az isteni levest gratulálók Anikó nagyon finom ízletes :)

vitamin51
vitamin51szo, 2012-01-07 11:31

Ezt én is nagyon de nagyon szeretem, Keresztanyámtól vettem a receptet! Mi is hasonlóan készítjük, annyi különbséggel, hogy búzadara helyett rizst teszünk a húsgombócba. Megunhatatlan és kiadós leves, az egész család szereti :-)

manna113
manna113p, 2011-04-01 12:06

Szia!
Tegnap elkészítettem ezt a finom levest. Párom rájárt vacsi után is, minden cseppje elfogyott. :)
Kösz a receptet!!!
Üdv: manna113

Ancsa37
Ancsa37p, 2011-04-01 14:19

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Üdv: anikó

Ancsa37
Ancsa37v, 2010-04-11 09:32

Nagyon örülök,hogy ízlett.
Igazán nincs mit.
Szép napot!

Benyus Éva
Benyus Évaszo, 2010-04-10 14:23

Köszönöm a receptet. Isteni finom lett. A vizbe tettem egy csirke far-háttat. Nagyon picire csináltam a hús-gombócokat. Tészta helyett. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
331