Hortobágyi palacsinta Besameltől recept

Hortobágyi palacsinta Besameltől
Hortobágyi palacsinta Besameltől
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszerű főétel vagy előétel, aki szereti a palacsintát, és még nem próbálta, feltétlenül próbálja ki!

 

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Ha marad egy kis csirke- vagy disznópörkölt, ez egy remek felhasználási módja annak is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi húsos palacsinta, húsos palacsinta, palacsinta pörkölttel töltve, sós palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a hozzávalókat elkeverjük, pár percet pihentetjük, és 5-6 palacsintát sütünk belőlük.
  2. A töltelékhez a hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a húst, az őrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd rövid pirítás után felöntjük a zöldséglevessel. Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a levet pedig a tejfölben elkevert liszttel besűrűsítjük. Ha szükséges, még pótoljuk a folyadékot, és utánaízesítünk.
  3. Ha nem darált hússal készítjük, a húst ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, majd a palacsinta közepébe terítjük. Szedünk rá 1-2 ek mártást, és batyukat hajtunk belőlük, meglocsoljuk a szósszal, és tejföllel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 406
elküldve: 4
receptkönyvben: 254
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481