Házi vaníliapuding narancsos áfonyával recept

Házi vaníliapuding narancsos áfonyával
Házi vaníliapuding narancsos áfonyával
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi vaníliapudingot nem lehet egy napon említeni a bolti változattal. Mindenféle öntettel dekorálhatjuk, mi most egy narancsos-áfonyás finomságot készítettünk mellé!

hozzávalók / 2 adag

A vaníliapudinghoz

A narancsos áfonyához

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi vaníliapuding, házi puding
Szólj hozzá!

elkészítés

A vaníliapudinghoz

  1. A vaníliai magjait kikaparjuk, és az üres rúddal együtt 4 deci tejhez adjuk. A tejet kis lángon felforraljuk.
  2. Közben a tojássárgákat elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd hozzáadunk még egy deci tejet, és simára keverjük őket.
  3. A forrásban lévő tejhez öntjük, és folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, vizezett formákba öntjük, megvárjuk, míg kihűl, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

A narancsos áfonyához

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd belefacsarjuk a narancs levét, kicsit felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a megmosott áfonyát, és 10-15 percig főzzük, majd villával összenyomkodjuk. A meleg öntetet a hideg pudingra kanalazzuk, és azonnal tálaljuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
532 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

425