Hagymával sült cékla recept

Hagymával sült cékla
Hagymával sült cékla
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem mindig van cékla a hűtőmben, mivel Oroszországban élek. Itt nagyon sok ételbe használják. Ez talán azzal magyarázható, hogy a cékla ezen a klímán nagyon jól termeszthető, nem drága és sokáig tárolható. Ez egy nagyon sokszor készített recept, minden napszakban el lehet készíteni, még reggelire is. Mi csak simán friss rozskenyérrel esszük, akinek az egészséges étkezés fontos, mindenképp ajánlom, és az íze...... :). Ki kell próbálni!

hozzávalók / 2 adag

egyéb elnevezések

sült zöldséges egytál, sült cékla hagymával, mustáros-hagymás cékla
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc.
  2. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először félbevágjuk, de nem úgy szeleteljük ahogy megszoktuk hanem ellenkezőleg) kb. 1 percig folytonos kevergetés mellett sütjük, hogy le ne égjen.
  3. Hozzáadjuk a céklát, a sót és egy pár kanál vizet (Hogy mennyi vizet adunk hozzá, az attól is függ, mennyire leveses a cékla. Öreg céklából nem ajánlatos elkészíteni.)
  4. Felforraljuk, levesszük takarékra, lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ezek után hozzáadjuk a citromlevet, sózzuk, ha nagyon édes a cékla, és tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 13 593
elküldve: 3
receptkönyvben: 305
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 szo, 2015-11-28 21:14

Szia, Marcsus
tanácsot szeretnék kérni tőled. Írod, hogy Oroszországban élsz, ahol hosszan tárolják a céklát. Én idén termesztettem először céklát, s nagyon örülnék, ha tudnál nekem ötletet adni, hogy tároljam, hogy még akár a tél végén is fogyasztható legyen. Nagyon sokat segítenél vele, előre is köszönöm.
Emőke

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 v, 2015-11-29 12:00

Ja igen elfelejtettem, nem szabad megmosni a céklát mielőtt tãrolni szeretnéd, nem árt száraz napos időben felszedni őket higy szárazak legyenek, különben megpenészedik. A leveleit ne letépd hanem éles késsel vágd le, egy pár centit hagyva belőlük.

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 v, 2015-11-29 11:54

Szia Emőke!
Gondolom kertes házban laksz, ha volt termés! :)
Ha van verem vagy pince, akkor ott. A céklát +2 fokon jó tárolni + 4 fokon már elkezdenek nőni a levelei. Fontos még a magas páratartalom.
Ha nagyon kertész vagy és van pincėd és esetleg burgonyád is, akkor a legjobb a céklát a krumplira szórni és úgy tárolni.
Ha nincs pincéd akkor valami hüvös helyet kell keresni ahol nem fagy meg de nincs is több 2-3 foknál. Ha hidegebb van mint 0 fok akkor lãdában száraz homokkal leszórva és valami meleggel letakarva pl pléd.a lényeg hogy ne legyen több két foknál.
Sok sikert! Marianna :)

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 v, 2015-11-29 17:56

Köszi a segítséget!
Még csak kicsit vagyok kertész, de pincém az van:)
Ez a krumplin tárolás nagyon tetszik, megpróbálkozom vele.
Ma ebédre elkészítettem a receptedet (hagymás sült cékla), nagyon finom volt!
Várom további receptjeidet! Emőke

verjudit
verjudit v, 2015-10-25 07:02

Ez igazán mennyei! Minden formában nagyon szeretem a céklát, e ez valami különlegesen nagyon jó!! Köszönöm a receptet!, szívesen fogadnék még igazi orosz recepteket!, biztos vagyok benne, hogy több is tetszene!! Marcsus! Várom az újabb ötleteket! Üdv! Judit

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 v, 2015-10-25 09:53

Verjudit
Mãr ki is próbáltad? :) Igazán örülök hogy ízlett.
Jönnek nemsokára saláták, lesz köztük még céklás. :))))

200