Hagymás rostélyos 2. recept

Kalória?
Hagymás rostélyos 2.
Hagymás rostélyos 2.
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kevés helyen ettem hasonlóképpen készült rostélyost, mert általában "elspórolják" a hagymasütést, inkább csak párolják. Nálunk ebben a formában nagyon kapós, ha háromszor ennyi hagymát sütnék is, mind elfogyna. Megéri rászánni a munkát, az időt és a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Láttam már olyan receptet is, hogy a hússzeleteket sütés előtt lisztbe forgatják, én teljesen feleslegesnek tartom, hiszen így is szépen megsül a hús, és a mustár is rajta marad. Nagyon fontos a hirtelen sütés, így nem kell a húsokat párolni, viszont sütés után mindenképp fedjük le, és adjunk neki 10 perc pihenőt.
Nálunk a sült burgonya jön be hozzá, de ha a sütés után visszamaradt pörcanyagot kevés mustárral és tejszínnel felforraljuk, akkor egy finom kis szaftot kapunk, és köretnek adhatunk hozzá rizst.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

rostélyos sült hagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhaszeleteket gyengén klopfoljuk, éppen csak annyira, hogy a rostok kicsit felpuhuljanak. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, és az egyik oldalát megkenjük a mustárral. (A mustárréteg vastagsága ízlés dolga, én jó vastagon szoktam megkenni.) A szeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és lehetőleg egy napon át hűtőben pácoljuk.  
  2. A bepácolt húsdarabokat forró teflonserpenyőben hirtelen megsütjük, majd tányérra szedve fóliával lefedjük.
  3. A hagymákat kb. fél cm-es karikára vágjuk, majd a karikákat szétszedegetjük, és liszttel megszórjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a megsült hagymát, és úgy tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 669
elküldve: 6
receptkönyben: 498
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
42 recept

Hozzászólások (6)

debmo
Debmo / debmo k, 2010-12-14 14:18

Szia Katica!

Örülök hogy ízlett, nálunk is nagyon menő, csak nem mindig van kedvem a hagymával küszködni, mert abból 5-ször annyi is kevés lenne.

szépróza
szépróza / szépróza szo, 2010-09-18 12:44

ezer köszönet, ez egy nagyon ígéretes recept. biztos megcsinálom - és az is biztos, h a fűszerkeveréket magam fogom összeállítani, ugyanis nem rajongok a boltiért ;-)

Legfrissebb cikkek

9 zöldborsós étel ~500 kalóriából
9 zöldborsós étel ~500 kalóriából
Bár zöldborsót egész évben fogyaszthatunk a fagyasztott termékeknek köszönhetően, a friss, szezonális zsengénél nincs szerintem finomabb. Ne mondj le róla fogyókúra idején se!
E-vitaminnal a leégés ellen!
E-vitaminnal a leégés ellen!
A napégés kezelésére alkalmazhatóak krémek, balzsamok, természetes anyagok, hűsítő fürdők, de segíthetnek az antioxidáns hatású vitaminok is, például az E-vitamin.
591