Hagymás rostélyos 2. recept

1 adag
591
kcal
Hagymás rostélyos 2.
Hagymás rostélyos 2.
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kevés helyen ettem hasonlóképpen készült rostélyost, mert általában "elspórolják" a hagymasütést, inkább csak párolják. Nálunk ebben a formában nagyon kapós, ha háromszor ennyi hagymát sütnék is, mind elfogyna. Megéri rászánni a munkát, az időt és a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Láttam már olyan receptet is, hogy a hússzeleteket sütés előtt lisztbe forgatják, én teljesen feleslegesnek tartom, hiszen így is szépen megsül a hús, és a mustár is rajta marad. Nagyon fontos a hirtelen sütés, így nem kell a húsokat párolni, viszont sütés után mindenképp fedjük le, és adjunk neki 10 perc pihenőt.
Nálunk a sült burgonya jön be hozzá, de ha a sütés után visszamaradt pörcanyagot kevés mustárral és tejszínnel felforraljuk, akkor egy finom kis szaftot kapunk, és köretnek adhatunk hozzá rizst.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

rostélyos sült hagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhaszeleteket gyengén klopfoljuk, éppen csak annyira, hogy a rostok kicsit felpuhuljanak. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, és az egyik oldalát megkenjük a mustárral. (A mustárréteg vastagsága ízlés dolga, én jó vastagon szoktam megkenni.) A szeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és lehetőleg egy napon át hűtőben pácoljuk.  
  2. A bepácolt húsdarabokat forró teflonserpenyőben hirtelen megsütjük, majd tányérra szedve fóliával lefedjük.
  3. A hagymákat kb. fél cm-es karikára vágjuk, majd a karikákat szétszedegetjük, és liszttel megszórjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a megsült hagymát, és úgy tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 501
elküldve: 2
receptkönyben: 455
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
42 recept

Hozzászólások (5)

debmo
debmok, 2010-12-14 13:18

Szia Katica!

Örülök hogy ízlett, nálunk is nagyon menő, csak nem mindig van kedvem a hagymával küszködni, mert abból 5-ször annyi is kevés lenne.

szépróza
széprózaszo, 2010-09-18 11:44

ezer köszönet, ez egy nagyon ígéretes recept. biztos megcsinálom - és az is biztos, h a fűszerkeveréket magam fogom összeállítani, ugyanis nem rajongok a boltiért ;-)

Legfrissebb cikkek

Babapiskótás sütik minden alkalomra
Babapiskótás sütik minden alkalomra
Mindig jó, ha a kamrában ott lapul egy-egy zacskó babapiskóta, mert a segítségével bármikor összeüthetünk egy gyors desszertet.
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
Sütitrendek az elmúlt száz éveben
A sütitrend mint szó, elég nevetségesen hangzik - maradjunk annyiban, hogy gyorsan átvesszük milyen süti receptjét hajszolták nagymamáink és anyukáink az elmúlt évtizedekben.
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!
3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
591