Hagymás rostélyos 2. recept

Hagymás rostélyos 2.
Hagymás rostélyos 2.
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kevés helyen ettem hasonlóképpen készült rostélyost, mert általában "elspórolják" a hagymasütést, inkább csak párolják. Nálunk ebben a formában nagyon kapós, ha háromszor ennyi hagymát sütnék is, mind elfogyna. Megéri rászánni a munkát, az időt és a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Láttam már olyan receptet is, hogy a hússzeleteket sütés előtt lisztbe forgatják, én teljesen feleslegesnek tartom, hiszen így is szépen megsül a hús, és a mustár is rajta marad. Nagyon fontos a hirtelen sütés, így nem kell a húsokat párolni, viszont sütés után mindenképp fedjük le, és adjunk neki 10 perc pihenőt.
Nálunk a sült burgonya jön be hozzá, de ha a sütés után visszamaradt pörcanyagot kevés mustárral és tejszínnel felforraljuk, akkor egy finom kis szaftot kapunk, és köretnek adhatunk hozzá rizst.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rostélyos sült hagymával

elkészítés

  1. A marhaszeleteket gyengén klopfoljuk, éppen csak annyira, hogy a rostok kicsit felpuhuljanak. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, és az egyik oldalát megkenjük a mustárral. (A mustárréteg vastagsága ízlés dolga, én jó vastagon szoktam megkenni.) A szeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és lehetőleg egy napon át hűtőben pácoljuk.  
  2. A bepácolt húsdarabokat forró teflonserpenyőben hirtelen megsütjük, majd tányérra szedve fóliával lefedjük.
  3. A hagymákat kb. fél cm-es karikára vágjuk, majd a karikákat szétszedegetjük, és liszttel megszórjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a megsült hagymát, és úgy tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 597
elküldve: 2
receptkönyben: 439
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
41 recept

Hozzászólások (5)

debmo
debmok, 2010-12-14 14:18

Szia Katica!

Örülök hogy ízlett, nálunk is nagyon menő, csak nem mindig van kedvem a hagymával küszködni, mert abból 5-ször annyi is kevés lenne.

szépróza
széprózaszo, 2010-09-18 12:44

ezer köszönet, ez egy nagyon ígéretes recept. biztos megcsinálom - és az is biztos, h a fűszerkeveréket magam fogom összeállítani, ugyanis nem rajongok a boltiért ;-)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
590