Gyöngyhagyma télire recept

Gyöngyhagyma télire
Gyöngyhagyma télire
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyöngyhagyma az egyik legkedvesebb elrakott savanyúságok közé tartozik nálunk.
Ne várjuk meg, hogy nagyra nőjőn: minél apróbb, annál finomabb! Igaz, megtisztítani "rabszolgamunka".
Egy vasárnapi ebédkor, mikor egy üveget kibontunk és el is fogy, a megelégedett arcokat látva az ember már el is felejti, mennyit kellett vele fáradozni.
Nem szeretnék mennyiségeket megadni, mert én a megpucolt hagymát beletöltöm az üvegekbe, és ahány üveg tele lesz, ahhoz lehet viszonyítani a savanyúság levet.
Tapasztalataim szerint a Knorr Savanyúság tartósító nagyon jól van fűszerezve, és kellemes íze van. A savanyúságát pedig tetszés szerint alakíthatja mindenki a saját szája íze szerint.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú gyöngyhagyma, göngyhagymabefőtt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyöngyhagymát megtisztítjuk, jól megmossuk.
  2. A savanyúság tartósítót az utasítás szerint elkészítjük.
  3. A befőttes üvegeket kiforrázzuk, és beletöltjük a hagymát.
  4. A felforralt levet ízesítjük (ecet, cukor), és az üvegekre töltjük.
  5. Forrón lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 216
elküldve: 0
receptkönyvben: 313
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit1111
edit1111 Sat, 2012-07-28 13:38

Nem nehéz megtisztítani a gyöngyhagymát, ha előtte beáztatod meleg vízbe kb 10 percre.

322