r
Nosalty Logó

Grillezett lazac fokhagymás mártással és baconchipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mertgrillezniszeretünk
Grillezett lazac fokhagymás mártással és baconchipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    666 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    2664 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    8297 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2696 micro
Összesen 3387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőbe öntsünk 1 dl olívaolajat, majd mehet a szeletelt bacon. Fontos hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, olyan párolós. Mehetnek bele a fűszerek a zúzott fokhagyma, egy kis friss petrezselyem, gomba, citromfű, kakukkfű.
  2. Pár percig kevergessük, pároljuk jól össze az ízeket, majd öntsük fel fehérborral. A megtisztított sárgarépát gyalun, hosszában szeleteljük le. Lehet késsel is, lényeg, hogy vékony szeleteket kapjunk. És ezeket a szeleteket is dobjuk a serpenyőbe.
  3. Miután minden alapanyag összepárolódott, szedjük ki a sárgarépaszeleteket, a bacont, a gombát és tegyük félre őket! A gombából hagyhatunk 1 db-ot benne.
  4. A szép lazacszeleteket kissé sózzuk és borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük őket. Fontos! Továbbra se magas hőmérsékleten, hanem pároljunk (100-130 C)! Pár perc után a szeleteket fordítsuk meg. Óvatosan, nehogy eltörjenek.
  5. A lazacszeleteket szedjük ki és tegyük félre. Serpenyőben lévő fűszerkeverékről öntsük le a zsiradék felét és tegyük félre. Az így megmaradt alap, az egy darab gomba is mehet egy turmixpohárba és turmixoljuk össze. A kapott pépet egy kis lábasba tegyük és kevergetve öntsük fel tejszínnel, közben csepegtessünk rá citromlevet. Forraljuk össze és közben kóstoljunk, ha kell ízesítsünk utána. Amikor a mártás szép selymes és ízletes, a mártással készen is vagyunk.
  6. A grillrácsot kellően hevítsük fel ( ha nem grillen készítjük akkor serpenyőben kevés olívaolajon) A lazacszeleteket tegyük a rácsra és mindkét oldalát süssük készre. Miután készen vannak, alufólia alatt pihentessük.
  7. A megmaradt, félretett fűszeres zsiradékot öntsük fel 1 dl olívaolajjal és hevítsük fel. Miután kellően forró, dobjuk bele először a baconszeleteket és ha jó ropogós lett, kivesszük. Mehetnek a sárgarépaszeletek. Vigyázzunk a zsiradék fröcsöghet és ha ezek is ropogósak vegyük ki. Legvégén a gomba mehet bele. Vagyis ha minden megvan, a petrezselyemcsokrot vizezzük meg és egy csipesszel mártsuk a forró olajba. Lehetőleg vegyünk hőálló kesztyűt. Finom, ropogós petrezselymet fogunk kapni.
  8. Lehet tálalni. Köretnek bármit kínálhatunk pl. kevert saláta, krokett. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 548
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett lazac fokhagymás mártással és baconchipsszel
mertgrillezniszeretünk 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek