r
Nosalty Logó

Göngyölt csirkecomb leveles tészta bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Göngyölt csirkecomb leveles tészta bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csirkecombhoz

A gombamártáshoz

Összesen 922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csirkecombhoz

A gombamártáshoz

Összesen 5530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csirkecombhoz

A gombamártáshoz

Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    447.3 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20624.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    17830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 5530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A gombamártáshoz

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A filézett combokat a lehető legjobban kinyitjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A füstölt sajtot a hússzeletekre terítjük, rá a szalámi szeletek, majd a felezett kockasajt.
  3. Hústűvel/fogvájóval összetűzzük, majd bő, forró olajban minden oldalon átsütjük, vigyázva, hogy ne süssük túl.
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, 6 egyenlő négyzetre vágjuk, majd két oldalán, mint a fenyőfát, kb. egy cm-es szélességben bevagdossuk. A húsból eltávolítjuk a rögzítő pálcikákat, a tészta közepére fektetjük, majd,mintha fonnánk, felülről lefele haladva beburkoljuk a húst.
  5. Lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
  6. Közben elkészítjük a mártást.
  7. A gombátalaposan megtisztítjuk, szeleteljük.
  8. A szeletelt hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rászórjuk a gombát, ízesítjük, majd puhára pároljuk. Nem kell felengedni vízzel, mert tartalmaz elég nedvességet ahhoz, hogy megpuhuljon.
  9. Ha a vizet elpárologtattuk kellőképpen, megszórjuk a liszttel, majd felengedjük a tejszínnel. Ha esetleg nagyon sűrű lenne, akkor hígíthatjuk.
  10. Burgonyakrokettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5428
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az általam használt recept  a mártást írja csupán köretnek, egy nagyobb étkű tagokkal rendelkező családnak ez bizonyosan kevés. Bár kissé macerás, de a siker biztos.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!