r
Nosalty Logó

Gombás fasírt Katharosz konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Gombás fasírt Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    324 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2821 micro
Összesen 3872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megpároljuk, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is.
  2. Ezután a darált húshoz adjuk a beáztatott, kinyomkodott zsömlével együtt, majd a durvára reszelt gombát, a finomra vágott petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összedolgozzuk, ha szükséges kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
  3. Ízlés szerint formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen meleg olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  4. Tetszés szerinti körettel és zöldsalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2916
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Tipp: a gomba miatt kicsit lágyabb, könnyebb lesz az állaga, ezért a formázáshoz egy kanalat szoktam használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás fasírt Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Érdemes elkészíteni a vagdaltat ebben a változatban is. A gombától sokkal könnyebb és szaftosabb állagú lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek