r
Nosalty Logó

Gesztenyés brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Gesztenyés brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, és homogénre keverjük.
  2. A tojásokat jó habosra verjük a cukorral. (A legjobb, ha robotgéppel tesszük.)
  3. Hozzákeverjük az olvadt vajas csokit.
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Kisebb tepsit vagy tortaformát kivajazunk-lisztezünk, és a masszát belesimítjuk.
  6. Kézzel rátördeljük-morzsoljuk a gesztenyemasszát. Villával kicsit elegyengetjük, belenyomkodjuk a tésztába, hogy ne álljanak ki darabok.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  8. Megvárjuk, míg kihűl (ez az egészben a legnehezebb), és kis kockákra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13551
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Ebből nem lesz nagy adag, viszont rettentően kondis. Három lényeges dolog van, az egyik, hogy a tojás a cukorral jó könnyű habosra legyen verve; a másik, hogy semmiképp ne süssük túl, mert akkor száraz és morzsalékos lesz, pedig ez úgy jó, ha belül kicsit szottyos marad; a harmadik, hogy a gesztenye ne egyben legyen a tetején, mert lefojtja a tésztát, és ne emelkedjenek ki nagyon gesztenyedarabok, mert ezek akkor túl megsülnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyem a szívét ennek az édes aranyos sütinek, ez olyan, de olyan pocsék, hogy akárhonnan fotózom, mindig siralmas az eredmény, pedig úgy igyekszik szegénykém. Egészen rituálé vált belőle (megjegyzem, nagy örömömre), hogy sütöm-fotózom-elégedetlenkedem-boldogan megeszem. És ez így megy egy ideje körbe-körbe, mert annyira istenien finom, viszont sose szép. De lassan megbarátkozom vele így, végülis nem a külcsín a legfontosabb. És a kinézete valahogy senkit sem érdekel, aki már evett belőle. Sőt, már újabb rajongókat is szereztem általa a brownie-imádók közé, mert akivel ezt eddig pironkodva-szabadkozva megkóstoltattam, az mind ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy ő is elkészítse vagy ezt vagy valamelyik testvérkéjét a brownie-k nagy családjából. Kóstoljátok meg Ti is!

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!