Gesztenyehabos-gesztenyés krémes recept

Gesztenyehabos-gesztenyés krémes
Gesztenyehabos-gesztenyés krémes
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik vasárnapi süteményünk volt.

Könnyű az elkészítése.

Finom, könnyű sütemény.

Karácsonyra is ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyés kocka, gesztenyés krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük.
  2. A pudingport a tejjel elkeverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük a rummal.
  3. A tészta tetejére simítjuk a krémet.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a gesztenyemasszát, és a gesztenyés krémre simítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 551
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
268 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

726