Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült répa- és zellercsíkok

Fűszeres sült répa- és zellercsíkok
Fűszeres sült répa- és zellercsíkok
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös, improvizáltam, és istentelen jól sikerült.:D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amilyen rém egyszerű, olyan finom, és el lehet felejteni "a répa unalmas és nyulaknak való" gondolatokat, mert ez bármilyen jóféle sült hús mellé megállja a helyét. Vagy akár fokhagymás-petrezselymes tejfölbe mártogatva!:)

Ajánlom zöldségellenes családtagoknak, ezidáig kenyéren élő férfiaknak, meg bárkinek, aki kedvet kap hozzá, hogy egészségesen is jót egyen.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült répa és zeller fűszeresen, wokban készült répa és zeller
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát megpucoljuk hámozóval, és lemossuk. Eztán négybe vágjuk hosszában, kb. kettőbe keresztben. A zellert is megpucoljuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. Fogunk egy nagyobb wokot vagy serpenyőt, és felmelegítjük benne a zsiradékot. Beletesszük a répát, befűszerezzük, rázúzzuk a fokhagymát, és alaposan átforgatjuk.
  3. Eztán fedő alatt pároljuk meg kis lángon, félpuhára (nem szabad teljesen megpárolni!).
  4. Eztán vegyük lel a fedőt, és gyújtsunk alá jó nagy lángot. Néha átkeverve előbb főzzük el az összes kis levét, ami párolás alatt keletkezett, majd kicsit kapassuk oda. Bátran!
  5. Ilyenkor úgy kell kinéznie a répának, hogy picit feketés-barnás szélűre ég, karamellizálódik és sül. Ha úgy érezzük, kevés a zsiradék, nyugodtan tegyünk alá még egy kanállal, az nagyon jót tesz neki. Még forgassuk át párszor, keverjük meg, és öt perc alatt kapassuk oda minden részét picikét.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 66 347
elküldve: 24
receptkönyvben: 817
elkészítve: 68/74
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

syssi75
syssi75 Thu, 2016-12-01 20:36

Nekem sajnos nem sikerült,zellerből készült volna.Ahogy levettem a tetőt,nem hogy kevesebb lett a lé,hanem több és nem akart karamellizálódni.De így is finom lett párolva

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2016-12-01 20:42

Kedves syssi75! Sajnos te csak pároltad, és nem sütötted el alóla a levet. Ilyenkor tedd nagy lángra, forgasd, és 10 perc alatt elfő a leve alóla. :) Enélkül valóban leve lesz, de akkor csak félig készül el.

debs
debs Fri, 2015-07-31 18:05

Szia! Lehet, hogy tudsz nekem segíteni. Másodszorra készítettem el a receptet. Első alkalommal szuper jól sikerült. Most második alkalommal viszont sajnos nem. Olíva olajat használtam (lehet ez lett volna baj?), mikor pedig elkezdtem volna odakapatni a répát, nem kezdett el sülni, csak rotyogott az olajban. 30 perc alatt tudtam valamelyest színt adni neki. Nem értem... Köszönöm előre is.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2016-12-01 20:50

Hű, ezt a kommentet nem vettem észre! :( Az olívaolaj sajnos nem jó ilyen magas hőfokon sütni, nem túl stabil a szerkezete, és mérgező anyagok szabadulnak fel benne sütés során. Az olíva klasszikus salátaolaj. De ez nem biztos, hogy okozott ilyet, esetleg a répa lehetett másfajta, na az simán megtörténhet. Ahány répa, annyi fajta, de azert ez ritka. Sok sikert legközelebb! :)

demily
Emily / demily Sat, 2014-09-27 08:22

Kedves Sütőtök89

Hogy csinálod, hogy nem ég meg a fokhagyma?

Üdv
Demily

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2014-09-27 10:19

Kedves Demily!
Úgy csinálom, ahogy a recept írja. Az egésznek picit meg kell égnie, oda kell kapnia, mert ez a lelke, ahogy a képen is látható. Ettől ne félj, viszont ezen túl nem értem, miért égne meg a fokhagyma, ha odafigyelünk és forgatjuk.

demily
Emily / demily Sat, 2014-09-27 16:48

Köszi :) kesernyés a fokhagyma ha megég azért kérdeztem nagy lángon hogy van ez, de akkor az a titka, hogy folyamatosan forgatni kell.

firstlady
firstlady Tue, 2014-03-04 08:53

Kedves Sütőtök89! Háromféle zsírt is felajánlasz a hozzávalók között. Biztosan ad hozzá egy finom plusz ízt a zsír, de gondolom, olajjal is elkészíthető. Ugye?

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2014-09-27 10:22

Olajjal is elkészíthető, de az olaj nem egészséges. Nem is jó hőtűtő, tehát a növényi olajokban sütés-főzés elég veszélyes móka, mert magas hőmérsékleten megbomlik a szerkezete, rákkeltő lesz. Nem jó és nem érdemes vele sütni amellett, hogy a finomított étolajok végképp az egészségtelenség netovábbjai. Ha mindenképp növényi olajjal szeretnél dolgozni, a kókusz az egyetlen kiváló alternatíva, ami stabil szerkezetű, jó hőtűrő és finom (színtelen-szagtalan-íztelen, nem kókuszos). Azt én is használom, de ehhez remek ízt ad a zsír, kár lenne veszni hagyni. :)

Ördögök öreganyja
Ördögök öreganyja Sat, 2014-01-18 12:33

Kedves Sütőtök89! Köszönöm a remek receptet! Aki még nem sütött répát, az nem tudja, mit hagy ki. Rendszeresen sütöm husi mellett. Most az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú köretem problémája is megoldódott :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2014-01-19 15:04

Kedves Ördögök Öreganyja! (jaj, ez nagyon tetszik! :D )
Nagyon örülök, hogy kaptál egy újabb köret-alternatívát, ez valóban egy áldásos csoda minden egészségtudatosnak, fogyózónak. Én is imádom! :)

kriszdent
Kriszdent / kriszdent Tue, 2013-10-08 19:37

Szia kedves Sütőtök89! A cékla nem paleo-ellenes, ugye? Én megveszek a sült cékláért, és mindig rakok bele azt is!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Wed, 2013-09-25 20:15

Kedves Sütőtök89!
Én a nap bármely időszakában tudok enni, úgyhogy ebből a finomságból ebben a percben tudnék lakmározni. Mind a két összetevőjét nagyon szeretem. El is fogom hamarosan készíteni. Zellert vékonyra szelve szoktam rántani, nagyon finom. A répát is próbáltam már, de az finomabb párolva. További kellemes sütést-főzést kívánok. Üdv: Éva

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2013-08-25 19:53

Nyugodtan süsd őket egyszerre, szerencsére ugyanolyan tulajdonságokkal bírnak és viselkednek főzés-sütés közben. :) Én szoktam csak répából is, vagy zellerrel vegyesen. Kedvemtől és a hűtőm belsejétől függ.

Geroklemi
Geroklemi Sat, 2013-08-24 18:22

Kedves Sütőtök89! A zellert is így sütjük? :-) Külön-külön, vagy egyszerre? Bocs, csak a tisztán látásért! :-)

241
sárgarépa 0.5 kg
zeller 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
mangalica zsír 5 ek