r
Nosalty Logó

Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Összesen 3118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 3118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Elkészítés

Tortalap

  1. A 28 cm-es tortaformát kivajazzuk és mandulaliszttel meghintjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval félkeményre, majd az eritritet hozzáadva kemény habbá verjük. A tojássárgákat hozzáadva hólyagosra tovább mixeljük, majd a sütőporral elkevert mandulalisztet óvatosan beleforgatva 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük.

Körtezselé

  1. A körtezseléhez meghámozzuk a gyümölcsöt és apró kockákra vágjuk. A zselatint 100 ml hideg vízbe beáztatjuk, majd a körtéhez keverve a többi hozzávalóval és még 50 ml vízzel felforraljuk, kihűtjük.
  2. A kihűlt tortalapot megkenjük a rumos mandulás fügelekvárral, majd a kihűlt és kocsonyásodó körtezselét rákanalazva a hűtőben megszilárdítjuk.

Fehér csokis mousse

  1. A mousseréteghez a fehér csokoládét apróra törjük és ½ dl növényi tej hozzáadásával mikróban felolvasztjuk. A zselatint kb. 50 ml hideg vízbe beáztatjuk. A habtejszínt az eritrittel kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a kihűlt fehércsokit, a mikróban felmelegített, langyos zselatint és a körterétegre simítjuk. Hűtőben ezt a réteget is rádermesztjük.

Sós karamell

  1. A sóskaramell öntethez a barna nádcukrot felolvasztjuk, a növényi tejjel felöntjük, sózzuk és cseppfolyóssá főzzük. A tortáról levesszük a karimát, a kihűlt és megdermedt karamellkrémmel bevonjuk, a szélét sótlan, durvára tört pisztáciával díszítjük. Földi cseresznyével (physalissal) koronáztam meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 189
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 17.

Receptkategóriák

Fitt körtés-sós karamelles-fehér csokis moussetorta
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Tortalap

Körtezselé

Fehér csokis mousse

Sós karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek