Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fényezett sertésborda Jamie Olivertől

Fényezett sertésborda Jamie Olivertől
Fényezett sertésborda Jamie Olivertől
17 perc / előkészület: 5 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie főzőiskolája című könyve... Ennyi a sztori;-) Én sárgabarackdzsemet használtam, zsályalevelem nem volt, viszont jázmin rizzsel ettük. Csodálatos finom volt az egész! :-) Csak ajánlani tudom. 

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A fényezéshez ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Atkins diéta
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsszószos sertéskaraj, édes-fűszeres sertéskaraj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bőrt levágjuk a hússzeletek pereméről. Ezeket hosszában kettőbe vágjuk.
  2. A szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sózzuk, és borsozzuk.
  3. Egy serpenyőt megforrósítunk, 1 kk olívaolajat teszünk bele, a bőrcsíkokat beletesszük és addig pirítjuk, sütjük, míg gyönyörű aranybarna - ropogósak lesznek. Ekkor kivesszük őket.
  4. Beletesszük a bordaszeleteket, forgatva 4-5 perc alatt ezeket is aranyszínűre sütjük.
  5. Ekkor sütjük vele az előzőleg olívaolajjal megkent zsályaleveleket fél percig, majd azokat kivesszük.
  6. Kanalazzunk a szeletekre tetszés szerint sárgabarackdzsemet, vagy... stb, egy-egy nagy evőkanállal, és folytassuk a forgatásukat, "bátran pirítsuk addig, amíg egészen sötétvöröses aranyszínűek lesznek, és csodás, ragacsos kéreg képződik rajtuk".
  7. Megcsepegtethetjük néhány csepp citromlével.
  8. Tálaljuk a pörccel, illenek hozzá öntettel készült zöldségfélék, a friss saláta, az egyszerű főtt rizs, krumplipüré.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 324
elküldve: 2
receptkönyvben: 345
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

navid
navid Thu, 2016-06-23 23:10

nem értem, rövidkaraj vagy borda? vagy ez ugyanaz?!

I.

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-03-25 00:27

Jamie-jé nem lehetett finomabb, na és a fotó!!??Szakácskönyvbe mehetne...:) Kellemes Husvétot Vici, Torma :)

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-03-25 09:57

Azt nem tudom, hogy a " Kedvencemé " milyen volt, - egyszer már megkóstolnám a saját főztjét - de igyekeztem mindent ugyanúgy csinálni ahogy leírta, és nagyon fincsi kis vacsink lett! :-)
Szakácskönyv...? Milyen jó is lenne? Jó nagy eladott példányszámban!!! :-)))))

Én is örömteli Húsvétot kívánok Neked!

Vici:-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-03-24 12:53

Ez jo otlet, sose tudtam, mit kezdjek a boros karajjal, amit itt is arulnak. Igy nagyon fincsi lehet! Koszi az otletet kedves Viciko!:))Udv. Veronika

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-03-25 09:52

Nagyon szívesen kedves Veronika!
Érdemes kipróbálnod egyszer, mert nagyon gyorsan is elkészült, és tényleg, nagyon fincsi volt :-)
Vici:-)

477
sertés rövidkaraj 40 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sárgabarackdzsem 2 dkg
almapüré 2 dkg
mangó chutney 2 dkg
juharszirup 1 ek
zsálya 0 ízlés szerint
citromlé 4 csepp