Fehérboros-csirkés-gombás rizottó recept

1 adag
958
kcal
Fehérboros-csirkés-gombás rizottó
Fehérboros-csirkés-gombás rizottó
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző nap csirkemellet sütöttem, ilyenkor szokott maradni egy kis maradék nyers hús, ugyanis a kisebb darabokat nem használom fel, ha szelet húst készítek. Volt még itthon gomba, úgyhogy nekiláttam ennek a rizottónak.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés rizottó, csirkés-gombás rizs, gombás rizottó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj felén megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a rizst és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor hozzáadunk a forró húslevesből 1 merőkanálnyit, megvárjuk, hogy a rizs teljesen beszívja a levet, és csak ezután adjuk hozzá a következő merőkanálnyi húslét, ezt ismételjük, míg kellő keménységű nem lesz a rizs.
  3. A csirkemellet apró kockára vágjuk a gombával együtt, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon készre pároljuk.
  4. Amikor elkészült a rizs, hozzáöntjük a bort, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a csirkét és a gombát. 2 percig együtt pároljuk. A maradék vajat elkeverjük benne,majd lefedjük 2 percre.
  5. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 096
elküldve: 3
receptkönyben: 80
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
Vissza a kávéházak aranykorába!
Vissza a kávéházak aranykorába!
Kíváncsiak vagytok, hogy a századforduló kávéházai hogyan működtek Budapesten? Kik azok, akik előszeretettel látogatták, és hogyan fogyasztottak egy csésze feketét?
958