Fehérboros-csirkés-gombás rizottó recept

Fehérboros-csirkés-gombás rizottó
Fehérboros-csirkés-gombás rizottó
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző nap csirkemellet sütöttem, ilyenkor szokott maradni egy kis maradék nyers hús, ugyanis a kisebb darabokat nem használom fel, ha szelet húst készítek. Volt még itthon gomba, úgyhogy nekiláttam ennek a rizottónak.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés rizottó, csirkés-gombás rizs, gombás rizottó

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj felén megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a rizst és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor hozzáadunk a forró húslevesből 1 merőkanálnyit, megvárjuk, hogy a rizs teljesen beszívja a levet, és csak ezután adjuk hozzá a következő merőkanálnyi húslét, ezt ismételjük, míg kellő keménységű nem lesz a rizs.
  3. A csirkemellet apró kockára vágjuk a gombával együtt, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon készre pároljuk.
  4. Amikor elkészült a rizs, hozzáöntjük a bort, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a csirkét és a gombát. 2 percig együtt pároljuk. A maradék vajat elkeverjük benne,majd lefedjük 2 percre.
  5. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 602
elküldve: 3
receptkönyben: 78
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
958