Fehérboros-csirkés-gombás rizottó recept

1 adag
958
kcal
Fehérboros-csirkés-gombás rizottó
Fehérboros-csirkés-gombás rizottó
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző nap csirkemellet sütöttem, ilyenkor szokott maradni egy kis maradék nyers hús, ugyanis a kisebb darabokat nem használom fel, ha szelet húst készítek. Volt még itthon gomba, úgyhogy nekiláttam ennek a rizottónak.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés rizottó, csirkés-gombás rizs, gombás rizottó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a vaj felén megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a rizst és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Ekkor hozzáadunk a forró húslevesből 1 merőkanálnyit, megvárjuk, hogy a rizs teljesen beszívja a levet, és csak ezután adjuk hozzá a következő merőkanálnyi húslét, ezt ismételjük, míg kellő keménységű nem lesz a rizs.
  3. A csirkemellet apró kockára vágjuk a gombával együtt, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon készre pároljuk.
  4. Amikor elkészült a rizs, hozzáöntjük a bort, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a csirkét és a gombát. 2 percig együtt pároljuk. A maradék vajat elkeverjük benne,majd lefedjük 2 percre.
  5. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 037
elküldve: 3
receptkönyben: 80
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
958