Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 13. - könnyed, szalagos

Fánk 13. - könnyed, szalagos
Fánk 13. - könnyed, szalagos
50 perc / sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (113)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fánkot saját elképzelésem alapján sütöttem, az eddigi receptek tapasztalatai alapján. Meglepően könnyű tésztát kaptam, és még szalagosra is sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos farsangi fánk, fánk, fánk baracklekvárral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.
  2. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk.
  3. Amikor összeált, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint.
  4. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.). Duplájára kelesztjük.
  5. Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra  elnyújtjuk.
  6. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig.
  7. Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést.
  8. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
  9. Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba  először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 387 832
elküldve: 114
receptkönyvben: 3 068
elkészítve: 269/367
Facebookon megjelent: -

szakács

Lona

Mióta szakács: 2010.07.29.
3 recept

Hozzászólások (113)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jerika69
jerika69 Sun, 2018-02-18 19:02

Nagyon finom lett köszönöm a receptet ! Én a rum helyett vaníliás cukrot tettem bele ! (:

Tipi
Tipi Tue, 2017-02-21 16:24

Sziasztok. A rum az fontos bele? Ha kihagyom nem gond? Mert én nem szoktam alkohollal sütni főzni :)

88Magdi88
88Magdi88 Sun, 2017-02-12 16:33

Életem legszebb és legfinomabb fánkja lett. 4!! adagot sütöttem, jó sok lett belőle, de már el is fogyott, nagyon nagy sikere volt a baráti társaságban.

lbori
lbori Mon, 2017-01-16 15:10

Nagyon jó recept! Sokszor elkészítettem már. Nagyon szépek és finomak lettek mindig.
Köszönöm.

oeniko001
oeniko001 Sun, 2017-01-01 12:46

Kedves Lona! Többször is elkészítettem már, a család kedvence lett! Most is ez készül nálunk, a lencse és a malacsült kísérője lesz :) Nagyon boldog új évet kívánok!

Orsyy
Orsyy Thu, 2016-07-28 12:27

Nem emlékeztem már a dédi receptjére,örülök hogy rá találtam erre végre emlékszem :D annyi csak a különbség hogy ő margarin helyet jó kis disznó zsírt rakót bele :)

vorsi0128
vorsi0128 Sat, 2016-01-16 17:42

Kedves Ilona! Köszönöm a receptedet! Megmentettél vele! :) olt egy receptem, megcsináltam a tésztát, és háát had ne mondjam nem kelt meg. Úgyhogy majdnem nem lett fánk. Ezután megtaláltam a receptedet és az alapján is elkészítettem a tésztát. Na ezzel is majdnem befürödtem, mert az élesztős tejbe elfelejtettem cukrot tenni, nem is mozdult meg, de eszembe jutott, milyen h... vagyok és gyorsan beledobtam egy picit lesz ami lesz. Szerencsére felfutott. És...... már esszük is a fánkot. A szalag elfogyott, úgyhogy az nem lett rajta:))) Közi mégegyszer a recit. Sikerélmény az első fánkommal!:))

libaláb
libaláb Sun, 2015-11-08 18:02

Nagyon finom és mindig egyformárn könnyű... ez a tökéletes fánkrecept.

krampusz80
krampusz80 Tue, 2015-02-17 22:49

Már többször elkészítettem. Kezdő szakácsként is sikerélményt adott az elkészítése. Köszönöm.

flikflak
Flikflak / flikflak Wed, 2014-03-12 14:26

Sziasztok!
A recept pompás! Rendkívül finom lett életem legelső fánkja! Köszönet érte! Persze a te recepted, de a dícséreteket bezsebeltem ;oP Persze mindenkinek továbbítottam a linket, hogy ők is elkészíthessék.
Tehát, a cukor helyett mézet, a rum helyett pálinkát használtam és tökéletes lett az eredmény.
És egy hozzászólást elolvastam, hogy tán a lábas miatt nem lett szalagos. Egész biztosan nem így van, mert én abban készítettem és ugyanolyan szalagos, mint a fenti fotón.
Még egyszer köszönet!
További mosolygós napot!
ff

Huncutka
Huncutka / Huncutka Sun, 2014-02-23 15:06

Sziasztok! Szerintem a lábas mérete miatt nem lesz szalagos, ha lapos a serpenyő akkor szalagos. Mélyebb lábasban lehet szinte elmerül és ezért nem lesz szalagos.
Csak totózok én is :)

anonym
anonym Sun, 2014-02-09 17:36

Tökéletes fánk recept. :-)
Köszönöm a család nevében!

Bubci
Bubci Tue, 2014-02-04 20:27

Életemben először sütöttem fánkot, egyszerű volt elkészíteni, nagyon finom lett (főleg az sk rebarbara lekvárommal :D), csak sajnos nem lett szalagos :( Köszönöm a receptet, elmentettem! :)

maroza
maroza Wed, 2014-02-12 11:30

Ha bő olajban sütöd a fánkot ami több mint félig ellepi , sosem lesz szalagos. Attól lesz szép szalagos ha 2/5 részig ér az olajba.

Turbolya
Turbolya Sat, 2014-02-01 18:36

Alegjobb fánk recept, a múlt héten sütöttem, és ma megint.Én kenyérsütőben dagasztom és kelesztem, aztán csak kiborítom,kinyujtom és már sütöm is. Köszi a receptet,nagyon finom,könnyű. Turbolya

andrea2011
andrea2011 Sat, 2013-06-01 15:40

most készül,remélem jó lesz,eddig még nem sikerült :( na közben elkészültem vele,a fánk nagyon fincsi lett,de nem szalagos,bár lehet,hogy én egy kicsit vékonyabbra sodortam a tésztát :)

rapne
rapne Sun, 2013-05-19 10:27

Nagyon jó ez a recept! Én sütőben sütve is kipróbáltam és úgy is tökéletes! :)

t.ildiko.
t.ildiko. Sat, 2013-04-20 20:21

Ma elkészítettük,finom lett,mindenkinek ízlett.Egyből dupla adagot,mivel nagy a család.A tésztába egy kevés citromhéjat reszeltünk pluszba,így evés közben,olyan illatos volt.

tfildiko
tfildiko Tue, 2013-03-26 19:52

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! Isteni ! Évekkel ezelőtt már próbálkoztam fánksütéssel,de nem sikerült.2 hónapja e szerint a recept szerint készítettem és nagyon jól sikerült.Nagyon finom,valóban könnyed,nem olajos ! Azóta már sokszor kellett sütni, mert mindenkinek nagyon ízlik.

eszterfa
eszterfa Fri, 2013-03-15 19:43

Megcsináltuk itthon ezt a fánkot, isteni lett :-) Mi is gépben dagasztottuk és aztán még kelesztettük. Legközelebb ha társaság jön dupla adagot kell csinálnom. Annyi kérdésem lenne, hogy a dupla adag az mindenből szó szerint dupla, vagy vagy amiből már nem kell bele kétszer. Köszönöm :-)

lona
Lona / lona Sat, 2013-03-23 15:03

Igen duplázz mindent,hiszen az adag is dupla lesz.
Örülök ,hogy izlik

Furita
Furita / Furita Sat, 2013-03-23 12:56

Én is szoktam ebből duplázni, és sokszor még úgy sem elég :). Olyankor mindenből kétszer annyit teszek, úgy is klasszos; esetleg, ha nagyobbak a tojások, abból csak 3at szoktam...

Kodia1
Kodia1 Sat, 2013-02-16 21:04

NAGYON-NAGYON FINOM LETT! A párom is nagyon dicsérte :-) Köszönöm ezt a jó receptet!

erica78
erica78 / erica78 Fri, 2013-02-15 18:29

Ma meg sütöttem nagyon régen sütöttem (rá találtam egy rossz receptre) DE ez isteni lett köszönöm a receptet!!!!!

Corra
Corra Thu, 2013-02-14 21:38

Fantasztikusan jól sikerültek a fánkok, köszönet a remek receptért!

TimeangeL
TimeangeL Wed, 2013-02-13 15:18

Ma elkeszitettem, nagyon jol sikerult, mindegyik szalagos lett. Ez a recept bekerult a kedvencek kozze :) Mindenkinek csak ajanlani tudom !!!

szteri
szteri / szteri Tue, 2013-02-12 20:03

Kedves Lona!
Ma vendegeket vartunk, es leven farsang, szalagos fankot keszitettem a recepted alapjan. Nagyon finom lett, es tenyleg gyönyörü szalagos, köszi!!!

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2013-02-10 21:56

Kedves Lona,
elkészítettem a fánkot és szeretnék csatlakozni az előttem szóló dicsérőkhöz, mert tényleg nagyon finom lett.
Fél adagból is két nagy tállal lett , bár lehet, hogy én készítettem kisebb fánkokat.
Épp olyan szalagos lett, mint a fotón és még melegen elfogyott :)

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2013-02-10 21:52

Kedves Lona,
elkészítettem a fánkot és szeretnék csatlakozni az előttem szóló dicsérőkhöz, mert tényleg nagyon finom lett.
Fél adagból is két nagy tállal lett , bár lehet, hogy én készítettem kisebb fánkokat.
Épp olyan szalagos lett, mint a fotón és még melegen elfogyott :)

Makka
Makka / Makka Thu, 2013-02-07 13:04

Ez A FÁNK recept számomra. Fantasztikusan tömör még is puha, légies. Rum hiányában pálinkát raktam a tésztájába és egyből dupla adaggal indítottam, amiből nekem 31 tisztességes méretű fánk lett, de már csak alig pár szem árválkodik a tálban:) Egyetlen apró dolog volt nálam: nem lett szalagos :( De az ízén, állagán nem rontott :)

Loleszka
Loleszka Sat, 2013-02-02 12:59

Életem második fánkja, az első egy éve készült, de elkedvetlenített. Ez viszont szuper lett!!! Nagyon köszönöm!

jucimuc
jucimuc Sun, 2013-01-27 00:42

Remek fank recept, meg soha nem lett ilyen, finom köszönöm a receptet

Babo2
Babo2 Tue, 2013-01-15 16:11

Én kézzel átdolgoztam, rumból egy evőkanalat tettem bele, mely picit érezhető,de azt kell,hogy mondjam,hogy nagyon finom! :D :D

rentim
rentim Sun, 2013-01-13 17:48

Ez legjobb fánkrecept!!!!Amióta ezt a receptet kiprobáltam fánkfüggő lett a családom :)Köszi Iona!

finis
finis / finis Mon, 2012-12-03 17:43

szia!kenyérsütőben dagsztod???soha nem sikerült még 1 fánkom sem,nem tudom már kidolgozni rendesen.

lona
Lona / lona Sat, 2013-01-12 09:26

Bocsi,hogy csak most válaszolok.
Igen kenyérsütőben dagasztom,de nem ott kelesztem.

Furita
Furita / Furita Wed, 2013-01-09 08:47

én is gépben dagasztom, és ha mondjuk dupla adagot készítek, akkor a kelesztést már külön tálban csinálom :) eddig még mindig tökéletes lett ez a fánk :D csak ajánlani tudom!

finis
finis / finis Fri, 2013-01-11 17:20

igen már kipróbáltam,kétszer átgyúratom vele és tökéletes lett az első fánk ami sikerült és nagyon finom.azért köszi,hogy legalább te bátorítottál :)

monap79
monap79 / monap79 Sun, 2012-12-02 20:24

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Annyi változtatást muszáj volt csinálnom, hogy 3dl tej helyett /mivel nem volt itthon csak 1dl/ 1dl tej került csak bele 1dl tejszínnel és 1dl vízzel pótolva. Nagyon szép szalagos és finom lett! Recept kedvencek között!

catwalk
catwalk Sun, 2012-12-02 09:55

Elkészítettem én is ezt a fánkot. Tökéletes recept!!!! Köszönöm szépen!

norivirag
norivirag Tue, 2012-11-06 16:45

Szia Lona! már többször megsütöttem ezt a fánkot,éppen ma is,és el kell mondanom hogy nagyon nagyon finom,az egész családom imádja,még az is megszerette a fánkot aki eddíg nem ette,hála a receptednek amit nagyon köszönök! további jó sütés főzést kívánok!

2145
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
margarin 5 dkg
tojássárgája 2 db
tej 3 dl
rum 0.5 teáskanál
1 csipet
porcukor 2 ek
napraforgó olaj 8 dl