r
Nosalty Logó

Epres kesusajttorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Epres kesusajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Összesen 4933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    414 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5346 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    3123 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 4933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Elkészítés

Diós-datolyás alj

  1. Egy konyhai robotgépben daráljuk finomra a pirított diót, a datolyát, a kókuszolajat és a sót, amíg morzsalékos nem lesz.
  2. Béleljünk ki egy 35 x 14 centis kenyérsütő formát sütőpapírral úgy, hogy mindkét oldalon kicsit túllógjon, így könnyebb lesz majd kivenni.
  3. Halmozzuk bele diós-datolyás keveréket, és nyomjuk le egyenletesen a forma aljába.
  4. Fagyasszuk kb. 15 percig, vagy ameddig a következő réteg elkészül.

Kesukrém

  1. Egy magas teljesítményű turmixgépben pürésítsük össze a beáztatott, szinte puha kesudiót a kókusztejjel, az agávésziruppal, a citruslevekkel, a citromhéjjal, a vaníliával és a sóval, amíg teljesen sima állagú, krémes lesz (kb. 2-3 perc). Időnként kapargassuk le a turmix oldalára kenődött krémet, és dolgozzunk tovább.
  2. Öntsük a tölteléket a kidermedt alapra, és simítsuk egyenletesre. Fagyasszuk, amíg ez a réteg teljesen megszilárdul, legalább 2 órán át.

Epres réteg

  1. Az epret egy kis edényben főzzük elő, majd tegyük turmixgépbe a citromlevével, az agávésziruppal és a chiamagokkal együtt. Turmixoljuk teljesen simára, és hagyjuk kissé kihűlni, ha besűrűsödik, keverjük át. Öntsük a fagyasztott sajttortaréteg tetejére, és simítsuk el szépen. Fagyasszuk 2-3 órát, vagy dermesszük hűtőben egy egész éjszakán át.
  2. Amikor tálalásra kész, vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kissé kiolvadni, legalább 10-15 percet (hűtős opciónál nem kell). A kilógó sütőpapírt használva óvatosan emeljük ki a sajttortát a formából.
  3. Egy éles késsel szeljük fel 8-10 szeletre. Hagyjuk a szeleteket is picit olvadni, hogy a középső réteg krémes, a málnaréteg pedig kevésbé jeges legyen. A megmaradt szeleteket fagyasszuk vissza.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 3562
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 17.

Ajánló

Egy nagy teljesítményű turmixgép, például egy Vitamix vagy Blendtec ajánlott ehhez az recepthez, amitől a kesudió igazán krémes lesz. Hagyományos turmixgéppel is el lehet készíteni, csak kicsit tovább tart.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek
Epres kesusajttorta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A fanyar epres réteg, a krémes, kesus "sajttorta" és a gluténmentes diós alap teszi ezt az egyszerű vegán receptet igazán izgalmassá, gazdaggá és finommá. Szuper és különleges desszert húsmentes januárra vagy ételérzékenyeknek farsangra, és akár Valentin-napra is.

Hozzávalók

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek