r
Nosalty Logó

Emeletes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Emeletes finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 1517 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 6066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1517 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.9 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6387.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    871.1 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    758 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 6066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
  3. Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
  6. Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
  7. Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
  8. Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
  9. Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
  10. Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
  11. Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
  12. Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
  13. Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
  14. A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9566
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Gondoltam csinálok valami habos, pudingos, gyümölcsös finomságot. Hát így sikerült és nagyon finom lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek