Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesanyám szalagos fánkja

Édesanyám szalagos fánkja
Édesanyám szalagos fánkja
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám évek óta így süti, imádja a család!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A sütéshez

ajánlat

Meggyszósszal is próbáljátok ki egyszer, mennyei! :)

 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros fánk, szalagos fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, sót, majd a felfuttatott élesztővel simára dagasztjuk.
  3. 1 órát kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle, a közepüket benyomjuk, és bő, nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálaljuk. Kb. 30 db lesz belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 193
össznézettség: 115 321
elküldve: 46
receptkönyvben: 1 127
elkészítve: 85/107
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (55)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dalmaagota
Dalmaagota Fri, 2018-01-26 21:48

En csak most lattam meg a receptedet ,de nagyon fincsi,es nagyon jol sikerult.

anette01
anette01 Sat, 2017-02-04 13:50

Isteni finom lett! Párommal ketten egyszerre befaltuk melegen az egészet! Most alig bírjuk el a hasunkat... Szilvalekvárral tálaltam. Köszönöm a tökéletes receptet!

zsoca22
zsoca22 Tue, 2014-07-01 17:18

Hmm !! Köszönöm szépen a receptet, megcsináltam és sikerült is :) Nagyon finom lett . És legalább egy jó lángos receptet is betudhatok :)

Bettilove
Jaguár / Bettilove Tue, 2014-04-01 19:15

Nagyon szépen köszönjük a receptet a nagy lányom épp most süti de ahogy kész egy adag úgy is fogy nagyon ízlik a gyereknek és nekünk is persze ! :)

rexkids
rexkids Mon, 2014-03-03 17:44

Köszönöm a receptet ! Isteni finom lett :) Szalagos ahogy kell :) Én megtöltöttem a közepét lekvárral és nutellával a tetejét leporcukrozni :) Nem fog sok megmaradni úgy érzem :) Pedig dupla adagot csináltam !:)

gabriel32
gabriel32 Sat, 2014-02-08 23:07

Nagyon szépen köszönöm ezt a finom receptet már rég csináltan ilyen finom tésztát a fánknak! :)

topjoker
topjoker Wed, 2014-02-05 15:49

KEDVES BESAMEL! NAGYON TETSZIK A FÁNK RECEPTED ,EZÉRT SZERETNÉM ELMENTENI A RECEPTKÖNYVEMBE,DE VALAMIÉRT NEM ENGEDI A MENTÉST ,HOLOTT IDÁIG 500 RECEPTET MENTETTEM EL A R....KÖNYV-BE.ESETLEG TUDNÁL TANÁCSOT ADNI ,KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET .

mkata
M.Kata / mkata Sat, 2014-01-25 20:23

Köszönet a receptért. Ebéd után ezt ettük, akkora sikere volt, hogy este is készítettem egy adagot, az most fogy :) Finom, szalagos, egyszerű, és igen könnyű a tésztája! Szép hétvégét kívánok, és mégy egyszer köszi :) Finom!

Besamel
Besamel / Besamel Sat, 2014-01-25 20:00

Köszönöm szépen mindenkinek ezt a sok pozitív visszajelzést! Nagyon örülök, hogy ennyien elkészítettétek sikeresen a család és a magatok örömére! :)))

Besamel
Besamel / Besamel Sat, 2014-01-25 19:57

Dehogy! :) A só csak ízfokozóként van jelen, semmi gond, ha véletlen kihagyod. :)

D.Mária
D.Mária Sat, 2014-01-25 16:18

Megcsináltam,. tettem bele reszelt citromhéjat is,nagyon finom lett,és szép szalagos.Hamar elfogyott,legközelebb dupla adagot kell csinálnom.
Nagyon jó a recept. :-)

nikcy
nikcy Sat, 2014-01-18 12:25

Annyira de annyira fini :-) most csinálom másodjára de most dupla adaggal :-) Nagyon köszi ezt a nagyszerű receptet!

Marcsi53
Marcsi53 Thu, 2014-01-16 14:58

Nekem szalag nélkül is tökéletes lett:) Köszi a receptet.

szivárványturmix
szivárványturmix Wed, 2014-01-15 14:00

Megsütöttem és tényleg nagyon finom lett! A férjem szerint világszám, és még ilyen finom fánkot nem evett! Én tettem a tésztájába még egy kis reszelt narancs héjat és mazsolát, és kenyérsütőben dagasztottam, kelesztettem friss élesztővel! Nekem szalagos is lett (szerintem ez csak a sütésen múlik), úgyhogy minden óhajunknak eleget tett ez a fánk!

Klarina
Klarina Fri, 2014-01-10 20:55

Én sem látom és látom, hogy már TÖBBEN NEM LÁTJUK! azt a bizonyos szalagot!
Különben azét kell letakarni fedővel 1-2 percre amikor betesszük, mert ettől lesz szalagos a fánk.

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2014-01-10 09:30

A szalag nem kívül van :-)))))))))))

Tényleg finom, szalagos. A első oldalát fedő alatt kell sütni.

Kassziterit
Kassziterit Wed, 2013-05-01 11:34

Szia!
Kezdő szakácsként életem első fánkja e recept alapján készült, nagyon finom lett, hamar elkapkodták! Köszönöm a receptet, igazán kiváló! :)

jutkacsutka
jutkacsutka Sat, 2013-02-23 17:52

Én mielőtt bármit elkezdek megsütni,megnézek több receptet is és vagy amelyik a legjobban tetszik azt a verziót készítem el,vagy "összevegyítem a saját ízlésem szerint.Fánkot már többször is készítettem és ezt a receptet használtam alapul!Annyi különbséggel ,hogy: én tettem bele 4 deka olvasztott vajat ,egy citrom reszelt héját,és 0,5 deci sütőrumot,meg 6dk porcukrot is :)
De isteni finom lett!köszönöm a receptet!

alfaniki
alfaniki Sat, 2013-03-16 19:56

Kiprobáltam én is az általad irt plusszal ( vaj,citromhéj,rum,porcukor) Valóban isteni finom lett,ezután csak igy felturbozva fogom sütni mindig a fánkot és most lett szalagom is ;) azt hallottam a tv-ben egy müsorban ha az elsö oldalát fedö alatt sütöm omlosabb lesz.. hát igy sütöttem ki én is ;)

liskuci
liskuci Wed, 2012-12-19 14:43

Férfi létemre nekem sem bonyolult,és tényleg nagyon finom ! Köszönöm !!!!!!!!

Szőlő
Szőlő Sun, 2012-11-04 19:42

Nagyon köszönöm a receptet! Puha is lett, szalagos is lett, és persze finom is lett!

(Nagymamám tanácsára úgy sütöttem, ahogy alább írta valaki, először "lyukas" fele alul, fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.)

igazcsilla
igazcsilla Sat, 2012-10-13 14:46

Úgy gondoltam, addig nem dicsérem, amíg legalább 2x ki nem próbálom. Megtörtént, készítettem szilvalekvárral töltöttet is, szalagos is lett és mennyei finom!!!!!!!!!! :) Ez a legjobb fánk recept amit eddig sütöttem! Köszi! :))))

jani077
Jani / jani077 Tue, 2012-04-17 13:54

Ez a legjobb fánk recept életem első fánkja és igen jol sikerült szép szalagos is lett és fincsi puha foszlos, isteni nutellával de kajszi barack lekvárral is igen jó. köszi a receptet hogy megosztottad.:)

vizipok10
vizipok10 / vizipok10 Sun, 2012-04-01 17:12

Ez a recepct a legjobb fánkrecept!! Köszönöm szépen!! Nagy sikert arattam a családban ezzel a finomsággal és nutellával is mennyei!! :):)

szilana
szilana Fri, 2012-02-10 20:27

Nagyon szépen köszönöm a receptet, nagyon finom lett!:-)

alfaniki
alfaniki Sun, 2012-01-29 17:44

Fél adaggal készítettem 14 fánkom lett... szalagom nekem sem lett,de kit érdekel ?? az íze mennyei :)

MCsilla
MCsilla / MCsilla Sun, 2012-01-29 17:39

Szia, elkészitettem ezt a fánkot, tökéletes lett. Talán csak annyi, hogy én 4 dl tejjel kevertem ki, de én nem Mo-on élek, lehet a liszt miatt volt ez. És nagyon köszönöm, hogy beleirtad, hogy kb. hány fánk lesz belőle, mert az üzemi mennyiséggel nem tudtam volna most mit kezdeni! :)

Az enyémen lett szalag, de hidd el, az izében nem volt semmi különbség! :) Fini és kész! :)

kelemenagi
kelemenagi Sat, 2012-01-14 13:44

Sziasztok én ma csináltam meg nagyon jó lett és szép szalagos is, remélem nem keményedik meg egy páróra múlva.Köszönöm a receptet.

mamec
mamec Mon, 2012-01-09 19:09

A szalag a sütési technika része: a lukas felével kell az olajba tenni és először fedő alatt sütni, fordítás után már nem kell letakarni. Na itt ez a technika elmaradt.

pusztika33
pusztika33 Sun, 2012-01-08 16:15

Köszi szépen a receptet,ma megcsináltam és tökéletesen sikerült.Nagyon finom és nem kell hozzá nagy gyakorlat se , de mégis olyan ,mint a hazai.Én és a családom megszerette és meggydzsemmel fogyasztottuk.Még egyszer köszönöm szépen:)

626
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
cukor 2 ek
élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl