Dupla baconös sajttal töltött sertésszűz recept

Dupla baconös sajttal töltött sertésszűz
Dupla baconös sajttal töltött sertésszűz
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap kipattant az ötlet a fejemből, hogy mit lehetne kihozni ebből a három fő alapanyagból, és a többit a fantáziámra és kreativitásomra bíztam.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconbe tekert szűzérmék, sajttal töltött szűz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet lehártyázzuk. Képzeletben 3 részre osztjuk. Vízszintesen elkezdjük átvágni kb. a felső 1/3-ánál, nem vágjuk teljesen át, amikor majdnem átért a kés, lefele fordítjuk és utána vissza 90 fokban, visszafele is majdnem átvágjuk az alsó 1/3-ánál. Amikor kész, szétnyitjuk, és egy szép nagy szelet húst kapunk.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékban elősütjük.
  3. A szeletet lefektetjük, és ráhelyezzük a baconöket és a sajtot, rászórjuk a fűszereket, és felgöngyöljük.
  4. Tepsibe tesszük, és beborítjuk a maradék baconnel. Alufóliával lefedve, kb. 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát, és még 5 sütjük.
  5. Rizi-bizivel és friss salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Balázs

Mióta szakács: 2015.02.21.
2 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

872