r
Nosalty Logó

Dobimisu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Dobimisu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Összesen 3618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    286.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    531 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 3618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat az édesítő felével elkezdjük kihabosítani, és közben hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  2. A tojásfehérjéket az édesítő másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan több részletben mehet a tojássárgájához, és szépen csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön nagyon.
  3. Az átszitált lisztet a tojásos keverékhez több részletben adjuk, ügyelve, ne maradjon lisztes csomó. Ha előre berajzoltuk a sütőpapírokra a leendő tortalapok nagyságát jelző köröket, akkor egyszerű dolgunk lesz, hiszen ezekre a körökre kell igazítani az odahalmozott tészta mennyiségét.
  4. Ha kész mind az öt, akkor nincs más dolgunk, mint 170 fokon előmelegített sütőben 8-9 perc alatt készre sütni őket.
  5. Nincs más dolgunk, mint felépíteni a tortát, fogjunk egy tésztalapot, erre mehet a tiramisukrém 1/3 része, majd egy másik tésztalap, és a csokikrém kicsit több, mint 1/3 része, kell az oldalára is, szóval úgy hagyjunk csokikrémet. Ezt a művelet addig folytatjuk amíg szépen fel nem épül a torta, Ezek után mehet a hűtőbe, egy egész éjszakára is.
  6. Kivéve a hűtőből díszítjük, és a dobostető mintájára szórjuk a kakaóport. Szeleteljük és kínáljuk!

Csokikrém

  1. A tojásokat vízgőz fölött az édesítővel elkeverve melegítjük. A felkockázott vajat, az átszitált kakaóporral és vanília aromával szépen kikeverjük.
  2. A cukormentes étcsokit apró darabokra törjük és vagy vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. A krém minden összetevőjét szépen összeöntjük, majd egy csomómentes kicsit masszív, de nagyon finom krémet keverünk belőlük.

Tiramisukrém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük. Mehet bele a ricotta is, és ezzel csomómentesre keverjük.
  2. Ezután megy bele a vaníliaaroma, és a citrom reszelt héja, valamint a citrom felének a leve, és ezt is szépen elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani, majd félúton mehet hozzá a habfixáló és teljesen kikeverjük, hogy egy jó kemény habot kapjunk. A tojásfehérjehabot két részletben szépen óvatosan ügyelve, hogy ne nagyon törjön össze a hab, hozzákeverjük, a riccotás masszához.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1619
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobimisu
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek