Cukormentes-diétás diósüti recept

Cukormentes-diétás diósüti
Cukormentes-diétás diósüti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diós-csokis és cukormentes (Ch:-50%)! Nagyon mutatós, ha vendégek jönnek, és senki nem fogja megmondani, hogy diétás, ezt garantálom!:) Szénhidrátcsökkentett lisztet használok, 6 g ch/100 g, amelyet sima liszttel kell keverni fele arányban, de én általában 2/3:1/3 arányt használok, hogy még kevesebb legyen a szénhidráttartalma a kész süteménynek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukormentes-diétás diócsoda, cukormentes diós süti, xilittel készült diós süti, diós sütemény diétásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a xilittel, valamint az olvasztott vajjal és a kefírrel.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy másik tálba, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájás-vajas keverékhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan belekeverjük.
  3. Egy tortaformába öntjük, és megsütjük (érdemes tűpróbát végezni).
  4. Közben a diós tölteléket elkészítjük. Ledaráljuk a diót a xilittel, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és beleöntjük a 2 kis kávétejszínt, valamint a zabkorpát is hozzáadjuk, és felfőzzük a mikróban, hogy krémes állagú legyen.
  5. Amikor kisült a tésztánk, egy tetszőleges süteményszaggatóval kiszaggatjuk, és attól függően, hogy hány réteget szeretnénk, elvágjuk keresztbe a korongokat (én 3 rétegűt készítettem).
  6. A korongokat megkenjük a töltelékkel és összeragasztjuk őket.
  7. Ezután elkészítjük a csokoládémázat úgy, hogy a vajat megolvasztjuk, beletesszük a xilitet és a kakaóport (sűrűn folyó mázat kell hogy kapjunk).
  8. A töltött korongok oldalát beleforgatjuk a csokimázba, a tetejüket pedig díszítjük vele nyomózsák segítségével. A tetejükre egy fél szem diót rakunk, és lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 20 558
elküldve: 5
receptkönyvben: 282
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Daniellacska

Mióta szakács: 2012.03.09.
17 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrasne61@freemail.hu
Gabriella0924 / andrasne61@freemail.hu cs, 2014-12-11 19:01

Lehet hogy nem jól értelmezem, de... a hozzávalóknál 1 dl habtejszínt írsz... az elkészítésnél pedig 2 kis kávétejszínt....akkor most hogy is kell csinálni?

nori88
Nóri* / nori88 h, 2013-09-30 20:25

szia!
kipróbáltam, nagyon finom lett! De a diókrém nekem nem krém lett, hanem száraz valami :( Így még tettem rá egy réteg cukormentes tiramisu-pudingot, így jó lett. Mit ronthattam el..? Bár én gázon csináltam..Köszönöm!

Daniellacska
Daniellacska / Daniellacska sze, 2013-10-02 22:18

Szia!Örülök,hogy ízlett biztos szupi a pudingos változat is.Nem tudom mit ronthattál el,én mindig mikróba szoktam meg csak gyorsan felmelegítem de talán ha száraznak találtad még tejszínt adhatsz majd hozzá legközelebb.Köszi,hogy kipróbáltad a receptemet!Szép napot!

Pepper
Pepper v, 2012-07-15 20:34

Mennyei süti, bekerült a kedvenceim közé, azt hiszem még jó párszor el fogom készíteni:) Akik kóstolták, mind nagyon dicsérték!
Tegnap készítettem el, nagyon egyszerű volt és gyorsan össze lehet hozni. Egy keveset változtattam, a xilites diót először tejjel főztem fel kicsit, aztán jött bele a vaj. Zabkorpát nem használtam, inkább a diót dupláztam, de úgy is biztos teljesen jó. Ó igen és kefír helyett joghurtot használtam.
A holland kakaópor ugyan nem olcsó, de én azt mondom megéri azt használni, nagyon érezhető a különbség.
Gratulálok a recepthez!

492