r
Nosalty Logó

Csülök zöldséges krumpliágyon sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Csülök zöldséges krumpliágyon sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    3978 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2668.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    469 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2675 micro
  • β-karotin
    9169 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    3329 micro
Összesen 4481 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, átmossuk a csülköt és feltesszük egy nagy fazék enyhén sós vízben főni (kb. 2 óra).
  2. Átolajozunk egy nagyobb tepsit. Megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket, utána az egészet egy nagy tálban a fűszerekkel, sóval együtt összekeverjük, és beleöntjük a tepsibe. Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.
  3. Leszűrjük a csülköt, és a zöldségágyra helyezve, (kb. 2 órán át) puhára sütjük (szükség szerint vizet öntünk alá). Az utolsó 5 percben a bőrét pirosra grillezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1765
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Ajánló

A sütésnél felönthetem 2-3 deci sörrel is, amitől ropogósabb lesz a csülök bőre, és ízletesebb az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülök zöldséges krumpliágyon sütve
Pancsika 101 recept

Bármilyen évszakban elkészíthető, így nem csak télen szoktam csinálni, amikor a nehezebb ételekre vágyunk. Kiváló nyáron is, amikor ki lehet már ülni az erkélyre...egy pohár sörrel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.