Csokoládés mousse-mokka torta recept

Csokoládés mousse-mokka torta
Csokoládés mousse-mokka torta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lisztérzékenyeknek és a csokiimádóknak tökéletes sütemény. A Chokolate című könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A cseresznyemártáshoz

ajánlat

Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, vagy meggymártással is kínálhatjuk.

receptjellemzők

konyha: angol
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-kávés torta, csokoládés mokka torta, csokis mokkatorta liszt nélkül, csokoládé mousse torta kávéval

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt. Kenjünk ki egy  tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
  2. A kókusztejet forraljuk fel egy lábasban.
  3. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, és keverjük bele az expresszó kávé granulátumot.
  4. Öntsük hozzá a csokoládét, és keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  5. A csokoládékeveréket öntsük egy nagy tálba, és hagyjuk hűlni.
  6. A tojást a cukorral addig keverjük, amíg az a kétszeresére nem nő (Elektromos keverővel nagy sebességen kb. 5 percig).
  7. A tojáskeverékbe keverjük bele a darált mandulát és a tejes csokoládékeveréket. Addig keverjük, amíg egynemű lesz.
  8. A tésztát öntsük a tortaformába. Egy nagyobb tepsibe tegyük a tortaformát. A tepsit öntsük fel annyi meleg vízzel, hogy félig ellepje a formánkat.
  9. Addig süssük, amíg szárazra sül a teteje, de még mindig remegős marad a közepe.
  10. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tortaformát pedig a vízzel teli tepsiből. Hagyjuk a tésztát a tortaformában kihűlni a rácson, majd a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára vagy egy éjszakára.
  11. A cseresznyemártáshoz tegyük fel a cseresznyét egy fazékba 3 ek vízzel.
  12. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd a hőt kissebre vesszük.
  13. A burgonyakeményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, majd a csersznyéhez adjuk.
  14. Felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 291
elküldve: 0
receptkönyben: 114
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
189 recept

Hozzászólások (8)

szurosp
szurospk, 2010-10-26 18:48

Ez nagyon klasz Maria!:) Elmentettem! A legjobbakat: Mrs Smith

ejiku
ejikuk, 2010-10-26 12:40

Sziasztok mindanyiótoknak!
Köszönöm a dícsérö szavakat,reméllem nem fogtok csalódni benne.
Maria

Bató Edit
Bató Editk, 2010-10-26 09:08

Szia Maria, a képen látható adagot most szívesen bevállalnám. Nagyon finom lehet. Imádom az ilyen belül remegős-krémes sütiket. (sajnos) Ki fogom próbálni feltétlenül. Üdv.Edit.

cafika
cafikak, 2010-10-26 07:52

szia Maria,
nagyon szép a fotò, legszivesebben beleharapnàk :)
màr mentettem is, szuper lisztnélkùli ;)
kòszi a receptet,
ùdv. Cafika

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
677