r
Nosalty Logó

Csicseriborsós csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Csicseriborsós csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4824 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4464 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9648 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2042 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8928 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, majd mossuk át, és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A kaprot csipkedjük le a vastag szárról, mossuk meg, és vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, majd süssük szép aranybarnára. (közben többször keverjük meg)
  3. Amikor a hagyma aranybarnára sült, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd kisebb lángon, lefedve, süssük pár percig.
  4. Ezután adjuk hozzá az előfőzött csicseriborsót, az apróra vágott kaprot és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze, és főzzük tovább még pár percig. (közben többször keverjük meg, és ízesítsünk utána, ha szükséges.)
  5. Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2294
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.