r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mézes rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-mézes rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1059 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1059 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6376.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cukor
    591 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 6353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral.
  2. Összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejföllel és a sütőporral.
  3. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük.
  4. Zsemlemorzsával meghintjük.
  5. Rárakjuk a cseresznyetölteléket. (A cukrot összekeverjük a pudingporral és úgy keverjük hozzá a cseresznyét és a fahéjat. Sülés közben zselészerűen összefogja a cseresznyeszemeket.)
  6. A megmaradt tésztát 3 mm vastagságra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 1 cm-es csíkokat vágunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk.
  7. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, és 180 fokon sütőben megsütjük.
  8. Tálaláskor kockákra vágjuk.
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23130
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei év nagyon kedvező volt a cseresznyefáknak a környékünkön. Jutott bőven a befőttes üvegekbe. Kipróbáltam, hogy a hagyományosan meggyel készülő pite milyen lesz a feketére érett cseresznyével. Nagyon finom lett, különleges ízt ad neki a tésztába gyúrt méz.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!