Citrom fagylalt mentával recept

Citrom fagylalt mentával
Citrom fagylalt mentával
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jön a nyár, itt a fagyi ideje. Igaz, nálunk télen is előfordult, mert megkívántuk.

Kellemes, nem túl édes nyalánkság.

hozzávalók / 4 adag

  • 1,5 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis joghurt vagy kefír (175 g-os)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 citrom leve és héja
  • 6-8 menta levél, esetleg még pár citromfű levél is mehet bele

ajánlat

Ha nincs fagyigépünk, akkor kevés alkohol tartalmú italt is keverjünk bele, lapos tálban tegyük a mélyhűtőbe, és időnként villával lazítsuk fel. Így is nagyon finom lesz.

Az én gépem kb. 30 perc alatt keveri készre a fagyit, de ez változhat típustól függően.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, sorbet, fagyikehely, parfé, karamellfagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

szirupos citromfagyi, citromos fagylalt fagylaltgépben, mentás citromfagyi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Ha a cukor elolvadt, el lehet zárni.
  2. Belereszeljük a jól megmosott citrom héját, és belefacsarjuk a levét.
  3. Ezt jól lehűtjük. Esetleg előtte este készítjük el.
  4. A jól lehűlt szirupba öntjük a joghurtot, a félig felvert tejszínt és az apróra vágott mentát.
  5. Az egészet a fagylalt gépbe öntjük, és bekapcsoljuk. :)
  6. Ha elkészült, jól lehűtött tálkába vagy kelyhekbe adagoljuk, menta levéllel, esetleg tejszínhabbal tálaljuk.
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 075
elküldve: 15
receptkönyben: 459
elkészítve: 8/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
52 recept

Hozzászólások (20)

jeszti2
jeszti2k, 2013-07-30 22:05

Szia
Valamit nem tudsz, hogy lehet-e valamit tejszín helyett ami diétás?
KÖszönöm! :)

ladybird216
ladybird216sze, 2013-07-31 08:36

Szia!

Hát a cukor miatt az egész fagyi nem diétás, de gondolom azt kiváltod valami mással. Próbáld meg tejjel, de biztosan más állaga lesz, hiszen azt nem lehet felverni habnak... Esetleg valami növényi tejszín? Nem vagyok ebben a témában nagyon otthon!
Hátha valaki majd segít az ötletével!

Üdv
P

Rijja
Rijjacs, 2013-07-25 23:01

és ha nincs fagylaltgép akkor simán fagyasztóba vagy hütőbe is betehetem? :)

ladybird216
ladybird216p, 2013-07-26 08:44

Szia Rijja!

Igen, beteheted, de akkor időnként érdemes villával fellazítani, nehogy egy tömbbe fagyjon meg az egész. Esetleg tehetsz bele egy kis alkoholt is, pl. rumot, mert akkor alacsonyabb hőmérsékleten fagy csak túl keményre.

Chameleongirl
Chameleongirlk, 2013-06-25 20:13

Hmmm. Ez valami mesés, igaz sem a mentát sem a citromfüvet nem érzem rajta, pedig tettem bele rendesen, de nem baj, így is isteni finom.

szali
szalih, 2012-07-02 15:08

Kedves ladybird216!

Neked köszönhetően előkotortam a fagyi gépemet, :-) Már azt hittem sose fogok jó fagyit csinálni, de ez nagyon jó, elsőre gép nélkül csináltam, úgy is finom lett, de darabos, na de már fagy a tartály :-) Annyi hogy én nyírfa xilittel készítettem a szirupot, kevésbé lett édes, de szőlőcukorral is kipróbálom, így még diétás is lett! Köszi a receptet!
Üdv: Szali

myvett
myvettcs, 2012-06-21 22:36

nagyon finom lett nekem is:) én citromos joghurttal készítettem el. köszi a receptet!

cranberry
cranberryk, 2012-06-19 06:05

Az íze jó lett, bár én nem igazán vettem ki a mentát, pedig a szirupot erős mentateából főztem + csokimenta levelek friss egy jó marék, a folyamat végén. És nekem nem lett ilyen szép krémes, bár fagyi gépben készült.

ladybird216
ladybird216k, 2012-06-19 09:30

Próbáld meg az arányokat kicsit változtatni, hátha akkor krémesebb lesz!

Lehet, a menta tea nem azt az ízt adja, mint a friss levelek! Én legalábbis más ízt érzek, ha teának iszom, szárítottból és mást, ha frisset teszek valami italba.

kibord
kibordv, 2012-06-10 17:52

Nagyon szuper recept. :) Én rögtön dupla adagot csináltam, de így is villámgyorsan elfogyott.
Fagyigép híján kézzel kevergetve és fagyasztóban hűtve készült, de tökéletes lett.

ladybird216
ladybird216szo, 2012-06-09 16:22

Az enyém igen. De ha neked nagyobb van, akkor csinálj belőle több adagot! :) A keverés során kicsit habosabb, lazább lesz, annak is kell hely!

nyitnikek
nyitnikekszo, 2012-06-02 09:16

Igazad van, nagyon finom. Elkészítettem és tetszett mindenkinek! Köszönöm a receptet!

almamag
almamagh, 2012-05-21 20:24

Hű-ha! Ezt a fagyit ma készítettem el, de valami szuper lett! Kedvencem a citrom fagyi, de mentával eszméletlen az illata, az íze!!!!! Igaz ,nekem nincs fagylalt gépem, de összekeverve, mélyhűtőben is nagyon jó! Szerintem nem veszek többet boltból dobozost! :-)
Ez felülmúlhatatlan!
Köszönöm a receptet, az ötletet!
Üdv. Ili

ladybird216
ladybird216k, 2012-05-22 09:12

Ennek örülök! Nekem is nagyon bejött! És elsőre sikerült ezt így összehoznom! :) Én is jobban szeretem a saját gyártású dolgokat!

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.