r
Nosalty Logó

Chicken Karahi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Chicken Karahi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    1792 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2676.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1846.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    1460 micro
  • β-karotin
    7167 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    37051 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 2255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1452 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, ízlés szerint kicsontozzuk, és félretesszük.
  2. Meghámozzuk a friss gyömbért, illetve a fokhagymát is, majd lereszeljük. Meghámozzuk a paradicsomokat. A paradicsomok híresek arról, hogy nehezen válnak meg a buroktól, de könnyedén túljárhatunk az eszükön, ha éles késsel egy-egy x-et vágunk a tetejükre, majd egy kis időre forrásban levő vízbe dobjuk őket. A vízből kivéve azonnal tegyük át őket hideg vízbe, különben tovább fognak főni, és darabolás helyett csak pépesíteni tudjuk majd őket. A forró fürdő után egyszerűen le tudjuk húzni a bőrüket. A paradicsomokat ezután vágjuk kockára.
  3. Egy magasabb falu serpenyőben ghee-t vagy olajat hevítünk, majd ha már jó forró az olaj, óvatosan belepakoljuk a megmosott és lecsöpögtetett csirkehús darabokat, és ízlés szerinti mennyiségű sót szórunk rá. Kevergetve sütjük a darabokat nagy lángon. Kb 2-3 percig sütjük az olajban a csirkehús darabokat, majd hozzáadjuk a fűszereket, a garam masalát, kurkumát, római köményt és az őrölt koriandert. Kavargatva sütjük tovább. A csirke jelentős mennyiségű levet fog ereszteni, de hagyjuk forrni nagy lángon, amíg teljesen el nem párolog a víz, és csak az olaj marad. Ne hagyjunk egy pici levet sem alatta, a csirkehús darabok picit meg is barnulhatnak, amikor már csak az olaj maradt, de ez így jó.
  4. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát, és kevergetve pirítjuk. Ha az előző lépésben nem főzzük el az összes csirkelevet, akkor a reszelt gyömbér és fokhagyma a vízben fog megfőni, ahelyett hogy az olajban pirulna, így az aromája sem lesz annyira intenzív. Kevergetve pirítjuk kb 2 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és elkeverjük. A serpenyőt lefedjük, és maximum lángon hagyjuk zubogni. A paradicsom teljesen pépes lesz. Időről időre megkeverjük. Akkor lesz jó, amikor mar nagyon sűrű, és ha az olaj teljesen elvált a paradicsomszósztól. Fontos, hogy érett paradicsomot használjunk. Ha nem elég érett a paradicsomunk, akkor több idő kell neki, amíg teljesen egyneművé válik. Ebben az esetben fél deciliter vizet adjunk hozzá.
  5. Amikor már nem sok paradicsomszósz van alatta, levesszük a fedőt, és sűrűn kevergetve hozzáadjuk a 2-3 apróra vágott zöld chillit. Ez csípős, szóval akár el is hagyható, de ha valaki szereti, kétszer ennyit is tehetünk bele. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott friss koriandert, és tovább kevergetjük. A paradicsomszósz szinte teljesen el fog tűnni, illetve nagyon besűrűsödik, ekkor zárjuk el alatta, és friss koriandert csipkedünk a tetejére tálaláskor. Chapatival tálaljuk, amikor is a chapatibol kis darabokat tépünk le, és kanalat formázva felcsípünk vele egy kis darab húst, és a szószba mártjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18146
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Food Street. Lahor legismertebb sétálóutcája. Jellegzetessége, hogy egymás mellett működnek az éttermek az egész utcahosszon. Egymás mellett, egymással szemben. Minden étteremnek vannak kint asztalai az utcán, és pincérek, étlappal a kezükben próbálják becsábítani az étterembe az arra járókat. Le lehet ülni kint is és bent is. Általában kora este elevenedik meg az utca, az éttermek nagy része napközben zárva tart. Az ételeket nyílt tűzön készítik el az orrunk, illetve az étterem előtt, illetve a chapatit és naan-t is ott sütik ki a jellegzetes pakisztáni agyagkemencében a tandoorban. A chicken karahi egy közkedvelt csirkehús étel, amelyet naan-nal vagy chapatival tálalnak.  A karahi egy fémből készült serpenyő (hasonló a wokhoz), amit tipikusan Indiában és Pakisztánban használnak. Az ételnek több változata is van, van aki tesz bele hagymát és zöld chillit, van aki kihagyja. Októberben két hetet töltöttem el Pakisztánban, és többek között Lahorban is jártam, ahol meglátogattuk a Food Streetet is. A recept sógornőmtől származik, aki szerint ez a változat hasonlít leginkább arra, amit a Food Streeten szolgálnak fel. Természetesen, mivel az nyílt tűzön készül, így sokkal pikánsabb ízű és illatú, de azért a konyhában is varázsolhatunk egy kis pakisztáni Food Street hangulatot. Általánosan közepesre darabolt csirkéből készül, azonban van csont nélküli változat is (az éttermekben ez jelentősen drágább), én kicsontozott és felkockázott csirkecombot használtam. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben készítsük el, amit le tudunk fedni. A lényeg, hogy nagy felületen terjedjen szét az étel elkészítés közben, és mindig nagy lángon főzzük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk