r
Nosalty Logó

Cheesecake erdei gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cheesecake erdei gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Talp

Cheesecake

Tető

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Talp

Cheesecake

Tető

Összesen 3491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Talp

Cheesecake

Tető

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Talp

Cheesecake

Tető

Elkészítés

Talp

  1. Először is az alját készítjük el. Édes kekszet összetörünk, majd összekeverjük 50 g olvasztott vajjal.
  2. Ezután egy sütőpapírral kibélelt, nyitható tortaformába tesszük. Kicsit megnyomkodjuk, és mehet a hűtőbe 10-15 percre.

Cheesecake

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. Feltesszük egy lábosban a tűzhelyre a fagyasztott erdei gyümölcsöt, és kb 10-15 percig melegítjük, hogy kiengedje a levét.
  3. Egy másik lábos felé szűrőt teszünk, és beleöntjük az erdei gyümölcsöt, majd egy merőkanál segítségével jól átpasszírozzuk a szűrőn.
  4. Ezután kiveszünk körülbelül egy decit a szirupból (erre szükségünk lesz a tetejéhez), majd a maradékot visszatesszük a tűzhelyre.
  5. Miután felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és további 4-5 percig melegítjük, hogy elolvadjon a szirupban.
  6. Ezután levesszük a tűzről, majd 10-15 perc hűlés után belekeverjük a lecsepegtetett zselatinlapokat.
  7. A krémsajthoz hozzáadjuk a habfixálót, majd kézi robotgéppel jól elkeverjük.
  8. Először csak a krémsajt 1/3 részét adjuk a sziruphoz. Kézi habverővel csomómentesre keverjük. Majd ugyanígy teszünk a maradékkal is.
  9. A keveréket ráöntjük a kekszalapra, és betesszük másfél órára a hűtőbe.

Tető

  1. Miután a cheesecake megszilárdult, elkészítjük a tetejét. Először is beáztatunk egy zselatinlapot hideg vízbe.
  2. Majd a félretett 1 dl erdeigyümölcs-szirupot kis fazékban feltesszük a tűzhelyre. Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és néhány percig melegítjük.
  3. Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 10-15 percet hűlni. Ezután jöhet bele a zselatin.
  4. A masszát egyenletesen szétkenjük a cheesecake tetején, majd újabb negyed órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor gyümölcsökkel és/vagy bármilyen hozzá illő sziruppal díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1933
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt télen egy kis hegyi hotelben rendszeresen készítettük ezt a remek cheesecake-et. További receptjeim angol nyelven videókkal: facebook.com/yumm13

Hozzávalók

Talp

Cheesecake

Tető

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!