r
Nosalty Logó

Burgonyás kenyér 1.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Burgonyás kenyér 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2878.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 747 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11512.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    8584 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 2987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket a munkaasztalra szitálom és elkeverem a sóval (külön-külön). Ami a teljes kiőrlésűből fent marad, azt is beleöntöm, és egy mélyedést formálok a közepén.
  2. A főzőléből kiveszek 2 dl-t. 2/3-ad része forró, 1/3-ad része pedig hideg. Ebben elkeverem a mézet és az élesztőt. Letakarva langyos helyen felfuttatom 15 perc alatt.
  3. Ha az élesztő felfutott a mélyedés közepébe öntöm, és egy villával annyi lisztet keverek hozzá csomómentesen, hogy egy sűrűbb palacsinta tészta állagot kapjak. Ezt addig folytatom, amíg van vizem.
  4. Amikor a víz elfogyott, tovább keverem hozzá a lisztet, amíg már nem ragad a tésztám.
  5. Ezután kézzel gyúrom úgy, hogy a sarkait mindig középre hajtom és körbe forgatom közben, 5 percig.
  6. Ha ezzel megvagyok az egyik kezemmel a tésztát fogom, a másikkal pedig előre fele tolom a végét. Ezt újabb 5 percig csinálom. Ha egy kis darabot kézzel szét tudok húzni olyan vékonyra,hogy a fény átvilágítson rajta, készen vagyok.
  7. Cipót formálok belőle, megszórom liszttel a tetejét és szobahőmérsékleten 3 órát kelesztem.
  8. Nagyjából duplájára kel majd a tésztám, ekkor kiveszem a tálból, és még egyszer az először alkalmazott technikával 5 percig gyúrom, majd téglalap alakúra formázom.
  9. A sarkait behajtom, összetekerem, majd megfordítom és újra téglalap alakúra formázom. Ezt még 2x megismétlem, majd harmadszorra már nem lapítom téglalappá.
  10. Összeillesztéssel lefelé egy lisztes konyharuhára fektetem, és betakarom a tetejét. Másfél órát kelesztem.
  11. A sütő rácsára egy vastag márvány vagy terméskő lapot teszek, az aljába pedig egy fém tálat, tele lávakövekkel.
  12. Ha a kenyerem megkelt, a tetejét bepermetezem vízzel, lisztet szitálok rá és éles késsel, vagy borotvapengével oldalirányba bevagdosom. A forró lapra teszem (amit előtte vastagon beliszteztem) és a tálba pedig 2 dl meleg vizet öntök.
  13. 10 perc elteltével kiveszem a tálat, még 5 perc után pedig mérsékelem a hőmérsékletet 180 fokra és így sütöm újabb 15 percig.
  14. A kész kenyeret rácson kihűtöm teljesen.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 80328
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 01.

Ajánló

További képek és receptek a http://chaudfroid.blogspot.com/ oldalon

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc kenyérreceptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek