r
Nosalty Logó

Bundázott sajt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dius0306
Bundázott sajt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 246 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot kb. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és fóliába csomagolva pár percre a fagyasztóba tesszük, így kicsit keményebb lesz, és nehezebben folyik majd ki.
  2. Közben elkészítjük a bundát: a liszthez adjunk egy csipet sót, majd üssük bele a kisebb méretű tojást, és öntsük hozzá a vizet és a tejet. Keverjük csomómentesre.
  3. Kevés olajat forrósítsunk fel egy edényben, majd vegyük ki a fagyasztóból a sajtszeleteket és forgassuk meg őket a masszában.
  4. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, de vigyázzunk, mert ha sokáig sütjük, kifolyhat a sajt! (Kb. 1-1 perc elég arra, hogy a bunda színt kapjon, viszont ha mégis folyósabb sajtot szeretnénk, süthetjük tovább, de csak óvatosan, oda ne égjen.)
  5. Rizzsel, tartármártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18273
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Melegen a legjobb, egy könnyedebb ebéd második fogásaként. Tartármártás ajánlott! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dius0306 19 recept

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de sokszor nincs kedvem a panírozással bajlódni. A barátom édesanyjától lestem el ezt a kis trükköt, kicsit hasonlít a palacsintatésztára. Így gyorsabb elkészíteni a sajtot és kevesebb esély van arra is, hogy kifolyjon, bár előfordulhatnak itt is balesetek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!