Bolognai palacsinta 2. - tepsiben recept

Bolognai palacsinta 2. - tepsiben
Bolognai palacsinta 2. - tepsiben
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek szeretik a  bolognait, meg a palacsintát is, s egy hirtelen jött ötlettől vezérelve, kombináltam a kettőt. Ízlett a családnak.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Tálaláskor reszelt sajt kerülhet a tetejére.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült húsos palacsinta, sült palacsinta bolognai töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóiból kevés víz vagy ásványvíz hozzáadásával tésztát kavarunk. A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle, kb. 12 darab lesz.
  2. A hagymát apróra vágjuk, az olajon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a lereszelt répát (ez el is hagyható), sózzuk, borsozzuk.
  3. Morzsalékosra pirítjuk. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a pirospaprikát és a zöldfűszereket, összefőzzük.
  4. A palacsintákat megtöltjük a kész töltelékkel.
  5. Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kiolajozunk, belepakoljuk a palacsintákat.
  6. A tejfölben elkeverünk 1-2 késhegynyi pirospaprikát, rákenjük a palacsinták tetejére.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, addig sütjük, míg kissé megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 29 631
elküldve: 6
receptkönyvben: 514
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katilinka
katilinka szo, 2012-02-11 09:55

Kedves Erika!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egyik nap összerakom tepsibe, és csak másnap sütöm ki, ugye nem árt neki?
Köszi
Kata

Gerdi
Gerdi / Gerdi szo, 2012-02-11 13:51

Kedves Kata!
Szerintem nem árthat neki, főleg ha másnapig hűtőben tartod.
Üdv. Meli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2011-02-18 10:57

Mi is szeretjük. Köszi a receptet. Erika

558