Betyáros húsgombóc recept

Betyáros húsgombóc
Betyáros húsgombóc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Orsótésztával tálaltam. A képen a paprika csak dekoráció:))

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • só, őrölt bors, őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 2 szelet kenyér

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsgombóc tejfölös-gombás szósszal, paprikás-tejfölös szószban tálalt húsgombóc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
  2. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat.
  4. 10 perc múlva hozzáadjuk a gombát is és az összezúzott fokhagymát. 40 percig főzzük.
  5. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra, lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.
     

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 225
elküldve: 4
receptkönyben: 93
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
631 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!