Betyáros húsgombóc recept

Betyáros húsgombóc
Betyáros húsgombóc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Orsótésztával tálaltam. A képen a paprika csak dekoráció:))

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • só, őrölt bors, őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 2 szelet kenyér

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc tejfölös-gombás szósszal, paprikás-tejfölös szószban tálalt húsgombóc

elkészítés

  1. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
  2. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat.
  4. 10 perc múlva hozzáadjuk a gombát is és az összezúzott fokhagymát. 40 percig főzzük.
  5. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra, lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.
     

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 946
elküldve: 4
receptkönyben: 91
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
585 recept

Legfrissebb cikkek

Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.
Húsvéti kisokos a tojásokról
Húsvéti kisokos a tojásokról
A húsvéti ünnepi időszakban a tojás rengeteg különböző formában vonul fel. Főzzük, festjük, töltjük, majonézt készítünk belőle, sütünk, kalácsra kenjük. Mi mindent kell tudni?
Húsvéti falatozás lemondások nélkül!
Húsvéti falatozás lemondások nélkül!
Húsvétkor nagy a kísértés, így gyakran annyi finomságot eszünk, hogy utána gyomorbántalmak kínoznak minket. Többet nem kell aggódnunk, mert itt az új Rennie! (x)