Betyáros húsgombóc recept

Betyáros húsgombóc
Betyáros húsgombóc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Orsótésztával tálaltam. A képen a paprika csak dekoráció:))

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • só, őrölt bors, őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 2 szelet kenyér

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc tejfölös-gombás szósszal, paprikás-tejfölös szószban tálalt húsgombóc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
  2. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat.
  4. 10 perc múlva hozzáadjuk a gombát is és az összezúzott fokhagymát. 40 percig főzzük.
  5. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra, lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.
     

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 366
elküldve: 4
receptkönyben: 95
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
653 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.