Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bélszínszeletek articsókás rókagombával

Bélszínszeletek articsókás rókagombával
Bélszínszeletek articsókás rókagombával
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a recepthez nem csak bélszínt használhatunk, használhatunk helyette sertésszüzet, sertéskarajt, pulykát, stb. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a gratinírozott burgonyát. Vegyünk elő hozzá egy tepsit, késsel vagy valamilyen szeletelő lehetőséggel szeleteljük a kétfajta burgonyát kb. 2 mm szeletekre. Tegyük a tepsibe, öntsünk rá kevés olajat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük, öntsük rá a teszínt. Forgassuk át, és tenyérrel nyomkodjuk a tepsi aljára. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük be 160°-os sütő alsó felébe, és kb. 40 percig süssük aranybarnára.
  2. Miközben sül a burgonyánk, hártyázzuk le a bélszínt sóval, borssal, fűszerezzük be minden oldalát. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, dobjunk bele 1-2 szál rozmaringot és kés lapjával összezúzott fokhagymát. Majd helyezzük bele a fűszerezett húst. A fűszerezett hús minden oldalát süssük kérgesre, majd egy másik tepsiben helyezzük a sütőnk felső részébe. Sütőtől függően kb. 25-30 percig süssük. Közben maghőmérővel ellenőrizzük (kb. 48-52 fok belső hőmérséklet), vagy 25 perc után vágjuk meg a közepét, és ellenőrizzük, hogy a hús belseje szép rózsaszínre sült-e, ha szükséges, süssük még egy pár percet. 
  3. A húshoz használt serpenyőből vegyük ki  a rozmaringot és a fokhagymát, tegyük bele a vajat, kevés olajat és az apró kockára vágott császárszalonnát. Pirítsuk le kockára vágott hagymával és az egy ek paradicsompürével. Adjuk hozzá a rókagombát és a negyedekre vágott articsókát. További pirítás után fűszerezzük, és öntsük fel a vörösborral, és szükség esetén vízbe áztatott burgonyakeményítővel sűrítsük. 
  4. Tálaláskor helyezzük a tányér közepére a rókagombás articsókát, helyezzünk a tetejére 2 szelet 1,5 cm vastagságú bélszínszeletet, locsoljuk körbe a vörösboros lével, és adjuk hozzá a gratinírozott burgonyát köretnek. Friss zöldfűszerekkel díszítsük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 10000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 878
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vörösboros bélszín, rókagombás bélszín gratinírozott burgonyával, paradicsomos bélszín gratin krumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sun, 2015-02-22 17:36

...nekem kicsit nyers, de amúgy pöpec, profi munka.
Gratula!
Z.

csato
csato Sat, 2013-02-02 17:08

Beindultak az ízlelő bimbóim,meg gyönyörű is.És ugye a bélszín.........

696
marhabélszín 2 kg
napraforgó olaj 100 ml
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
articsóka 300 g
rókagomba 200 g
császárszalonna 100 g
sűrített paradicsom 1 ek
vörösbor 100 ml
burgonyakeményítő 1 csapott ek
burgonya 600 g
édesburgonya 200 g
főzőtejszín 10 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 100 g