Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával

Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával
Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a körethez

ajánlat

Ajánlom azokon a napokon, amikor kevés idő jut a főzésre. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkét. Fehéredésig pirítjuk.
  2. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Puhára pároljuk.
  3. Amikor megpuhult a hús, tűzről levéve megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejszínnel.
  4. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikom leveleket, ízesítjük szerecsendióval. Jól kiforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Hozzávalók a körethez

  1. Burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. 10 percig sós vízben előfőzzük, leszűrjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolunk olívaolajjal.
  3. Beleöntjük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, olívaolajat öntünk rá. Megszórjuk a rozmaring levelekkel, összeforgatjuk.
  4. Sütőben 1 óra alatt megsütjük. Közben átforgatjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 96
össznézettség: 78 877
elküldve: 12
receptkönyvben: 716
elkészítve: 60/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell, tejszínes csirkemell rozmaringos sült burgonyával, bazsalikomos tejszínes csirkemell sütőben sült burgonyával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Wed, 2015-10-14 16:20

Nagyon finom lett. Ma is megcsináltam, de nem bazsalikommal, hanem kaporral. Próbáljátok ki, különleges íze van. Köszönöm a receptet.
Üdv: Cili

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Thu, 2015-10-15 19:40

Kedves Cili! Most barátkozom én is a kaporral ,igazán jó ötlet! Örülök, hogy kipróbáltad! Üdv: Yvette

Abinya
Abinya Sat, 2015-06-20 10:55

Holnap ezt a finomságot próbálom megcsinálni :)
Igaz 1.2Kg csirkemell filéből.
Csak ezt a részt nem értem."Felengedjük az alaplével." Melyik az alaplé?
Mihez kell a 4 színű bors?

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Sat, 2015-06-20 15:26

Kedves Abinya!
Az alaplé lehet húsleves maradék vagy készítheted forró vízből ételízesítővel.
A négyszínű bors bármilyen borsra cserélhető. Nekem mindig ez van a borsőrlőmben.
Sok sikert az elkészítéshez! Yvette

Abinya
Abinya Sun, 2015-06-21 13:50

Volt itthon 1 Db tyúk leves kockám :) tökéletes hozzá :)
Most már azt is tudom,hogy ha legközelebb elkészítem,a körettel kezdem :) az vitte el az időt.
Köszönjük szépen a receptet,ma megcsináltam,és csak ajánlani tudom mindenkinek!Iszonyat finom lett! :)

jkcsilla
jkcsilla Sun, 2015-05-17 17:04

Ma ebédre ezt készítettem. Megérte! Nagyon finom, máskor is el fogom készíteni! Köszönöm a receptet! :-)

515
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
csirke alaplé 1 dl
főzőtejszín 200 ml
bazsalikom 5 levél
finomliszt 1 csapott ek
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
olívaolaj 3 ek
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál