r
Nosalty Logó

Banános-mascarponés tartlet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Banános-mascarponés tartlet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csokis tésztához (2 adag)

A krémhez

Összesen 711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csokis tésztához (2 adag)

A krémhez

Összesen 2844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A csokis tésztához (2 adag)

A krémhez

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 2844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A csokis tésztához (2 adag)

A krémhez

Elkészítés

A csokis tésztához (2 adag)

  1. A lisztet, a kakaóport és a porcukrot egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a barna cukrot. A közepén mélyedést csinálunk a kezünkkel és beletesszük a tojás sárgákat és a vanília kivonatot. Elkezdjük tésztává gyúrni a hozzávalókat, mikor nagyjából összeáll a tészta, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat is. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, sima tésztát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta felét két sütőpapír között kinyújtjuk és akkor köröket vágunk belőle, amivel a választott méretű sütőformákat ki tudjuk bélelni. (Okulva az esetemből: körülbelül 5 centiméter átmérőjű, lapos tálkákat válasszunk a sütéshez, mert ezekből a végén ki lehet szedni a tartleteket, nem úgy mint az általam használt, ugyan lapos, de kb. 15 cm átmérőjű sütőtálkákból, melyekből lehetetlen volt kiemelni őket.) 180 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10 percig sütjük a tésztát. (Utána kivesszük és hűlni hagyjuk.)
  3. Közben elkészítjük a krémet: a szobahőmérsékletű mascarponét habosra keverjük a cukorral, a tojással, a mandulakivonattal és a citrommal. A banánt meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
  4. Akkor töltjük meg krémmel a tésztakosárkákat, mikor már teljesen kihűltek. Mindegyik tetejére banánkarikákat teszünk és enyhén belenyomjuk a krémbe. 180 ºC-on sütjük körülbelül 20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. A sütőformából kivéve langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 38 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 56649
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azok közé a vásárlók közé tartozom, akik listával indulnak el otthonról. Teszem ezt egyrészt azért, nehogy elfelejtsek valamit, másrészt megelőzzem, hogy mindenféle felesleges dologgal térjek haza. Valamit mégsem jól csinálhatok. Sokszor előfordul velem ugyanis, hogy beleteszek még ezt-azt a kosaramba, pedig adott pillanatban elképzelésem sincsen, hogy mit szeretnék készíteni belőle. Ezek a hozzávalók a „nem árt, ha van otthon” élelmiszerek csoportját képezik, ami még nem is lenne baj. A gondok ott kezdődnek, amikor ezek nem hosszú szavatosságú dolgok. És akkor ott állok, a hűtő előtt tűnődve, hogy mi legyen vele, az idő pedig szorít. Bevallom, nem szeretek „kényszerből” főzni. Most is úgy éreztem, hogy ez a mascarpone nagyon akaratos volt ott a hűtőben, rám akarta erőltetni magát, hagyjon már engem békén! A viszontagságos kezdet ellenére, mire elkészültek a tartletek és megkóstoltam, megbocsátottam neki. És magamnak is, amiért ismét eltértem a listámtól. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A csokis tésztához (2 adag)

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!