Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi húsgombóc

Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom.

hozzávalók / 2 adag

A gombás szószhoz

A húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
  2. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
  4. A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 75
össznézettség: 324 709
elküldve: 107
receptkönyvben: 2 708
elkészítve: 329/329
Facebookon megjelent: 6

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc tejfölös gombaszószban, tejfölös gomba húsgombóccal, húsgombóc bakonyi módra

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-03-23 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-05-20 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabi210210
Gabi210210 Sat, 2016-10-08 13:03

Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy mennyi só, bors kell a mártáshoz, illetve a húsgombóchoz? Sajnos ez kezdőként általában problémát okoz... Előre is köszönöm!

TimiK
TimiK Mon, 2016-09-19 16:12

Elkészítettem, tényleg nagyon finom! Még a testvéreim is szerették, köszönjük! :) ♥

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-04-21 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-04-20 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Mucika58
Mucika58 Sat, 2016-02-06 16:07

Én is elkészítettem :) igaz én egy kicsit jobban füszereztem a húsgombócot,raktam bele fokhagymát,majorannát,és só helyett ételízetítőt használtam.
Nagyon fincsi lett :) Máskor is fogom csinálni :)
Köszi

lhedi
lhedi Sat, 2015-12-19 13:55

Ma készítettem először és nagyon finom lett.Bekerült a családi receptek közé!Gratulálok!

pulicka
pulicka Wed, 2015-07-29 18:26

Ma elkeszitettem nagyon finom!!! Meg a nagy fiam sem fintorgott neki szo nelkul megette koszonom a receptet

andrasa
andrasa Sun, 2015-05-31 16:19

Gratulálok a recepthez! Gyors, kiadós. Dupla adagot készítettem, (róka gombával ) nagyon finom lett. A férjemnek is ízlett ezzel a gombóc párosítással, pedig a róka gombát nem nagyon szereti:) Az alapléből nekem legalább négyszerese kellett.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-05-17 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2015-05-11 14:33

Nem is szóltam még hozzá...pedig családi kedvenc lett. :) Isteni!

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Fri, 2014-12-26 08:20

Finom lett, ötletes volt hússzeletek helyett húsgombóccal tálalni a mártást. S nem utolsósorban gyorsan kész is lett. Köszi.

lazarrozsa
lazarrozsa Wed, 2014-12-17 21:52

Na, erre én is megéheztem, holnap ez lesz az ebéd. De jó, hogy rátaláltam erre a receptre, nagyon ízletesnek tűnik. Köszönöm!

Nensy
Nensy Sun, 2014-11-02 19:19

Gondoltam, hogy finom lesz, de hát erre nem számítottam. Nagyon ízletes, gyors és olcsó. Hónapvégére tökéletes. :-). A gombát nem szerető kislányom is megette egy szó nélkül. Sűrűn el fogom készíteni. Valahol olvastam a bakonyihoz őrölt köményt, én egy picit tettem a gombóchoz. Szerintem jó. Úgyis olyan keveset használunk köményt. Köszönjük.

Lylamia
Lylamia Tue, 2014-08-19 12:38

Isteni isteni isteni:) Épp most lett kész, itt van az ölemben és miközben írok épp eszegetem. Mindenkinek jó étvágyat hozzá:)

Szerencselánya
Szerencselánya Mon, 2014-07-14 10:27

Isteni finom lett, köszönöm a receptet Glaser! :) Azt hittem nem tudok gombás ételt készíteni mert mindig féltem tőle, hát tévedtem! :))

marimi
marimi Sat, 2014-07-12 13:34

Nagyon-nagyon finom, gyors és ötletes egytálétel. Gyakran fogom készíteni. Köszi

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2014-07-08 11:34

Jó kis recept ez! A zsemlemorzsa a gombóc textúrája miatt kell. Más főtt gombócos ételben is szerepel. Pl. königsbergi húsgombóc. Csak mi hozzászoktunk, hogyha főtt, akkor rizs. Meg kell főzni, tudjuk a puding próbája...

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Thu, 2014-07-03 11:13

Nagyon kérem, mondja meg valaki, hogy ez a zsemlemorzsás megoldás nem elirás véletlenül? Nem rizst kellene beletenni? Kérek választ, sürgős!Köszi!!!

Éva néni
Éva néni Thu, 2014-07-03 10:16

Na igen, itt vagyok én elakadva. Nem tan
ult szakács vagyok, csak a mindennapoké. Az én fejemben a kenyeres darált hús sütni való, ez viszont főzésre kerül. Nem bánnék egy választ Glasertől is.

Éva néni
Éva néni Wed, 2014-07-02 07:07

Nagyon tetszik a recept, mentettem is. De van egy kérdésem: mire való a gombócban a zsemlemorzsa?

Szuszo
Szuszo / Szuszo Tue, 2014-07-01 15:57

Nagyon felkeltette az izlelő bimbóim érdeklődését a recepted :-)
Ki is fogom próbálni! ! Köszi

libaláb
libaláb Wed, 2014-06-11 10:37

De jó, hogy rátaláltam erre a receptre, tényleg gyors, ami fontos ebben a hőségben és nagyon finom :)

694
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gomba 200 g
fűszerpaprika 1 teáskanál
alaplé 200 ml
tejföl 150 g
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
darált sertéshús 250 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint