Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor káposzta

Bajor káposzta
Bajor káposzta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi bajor káposzta amolyan főzelékszerű, de mi nem igazán szeretjük úgy. Egy német tv szakács készítette el egyszer így a tv-ben. Nekünk ízlett. Ízesíthetjük még egy kis borecettel is. Kitűnő kísérője a sertéssülteknek, a grillezett csülöknek vagy vagdaltaknak.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás-szalonnás káposzta, pirított szalonnás káposzta köret, szalonnás káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd a káposztát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A forró zsírban a szalonnát kb. 3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, a köményt és a cukrot, és további 3 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a káposztát, állandóan kavarva további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a borral.
  5. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 32 426
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
káposzta 500 g
mangalica zsír 1 ek
kolozsvári szalonna 50 g
vöröshagyma 1 közepes db
cukor 0.5 teáskanál
köménymag 2 teáskanál
fehérbor 30 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint