Bajor káposzta recept

Bajor káposzta
Bajor káposzta
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi bajor káposzta amolyan főzelékszerű, de mi nem igazán szeretjük úgy. Egy német tv szakács készítette el egyszer így a tv-ben. Nekünk ízlett. Ízesíthetjük még egy kis borecettel is. Kitűnő kísérője a sertéssülteknek, a grillezett csülöknek vagy vagdaltaknak.

hozzávalók / 3 adag

  • 500 g káposzta (fehér nyári káposzta)
  • 1 ek mangalica zsír
  • 50 g kolozsvári szalonna (apró kockákra vágva)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál köménymag
  • 30 ml fehérbor (kb. 5 ek)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás-szalonnás káposzta, pirított szalonnás káposzta köret, szalonnás káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd a káposztát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A forró zsírban a szalonnát kb. 3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, a köményt és a cukrot, és további 3 percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a káposztát, állandóan kavarva további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a borral.
  5. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 30 387
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1879 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209