r
Nosalty Logó

Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Baccalà – Fehér tőkelhalfilé sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    653 micro
  • β-karotin
    2060 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1307 micro
  • β-karotin
    4119 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk, szeleteljük, és kevés olívaolajon, mindkét oldalukon megsütjük. Nem kell fűszerezni.
  2. A halfilét felezzük, papírtörlőn leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon, mindkét felén megsütjük. Mellédobunk a serpenyőbe két hosszan szelt citromgerezdet, ezeket is megsütjük a hallal.
  3. A zöldségeket és a halat egyedileg elrendezve két tányérra tálaljuk.
  4. Tehetünk pár csepp házi majonézt és a répa által megszínezett sütőolajból is pár cseppet a tányérokra díszítésként, majd aprított petrezselyemmel megszórhatjuk az egészet. Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2476
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 12.

Ajánló

Könnyű ebédnek vagy vacsorának, egy pohár borocskával fejedelmi fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszországi utunk során annyi helyen ettem tőkehalat, hogy teljesen megkedveltem. Korábban a fejemben az a fagyasztott, semmilyen ízű hal volt, vagy a szárított változatra asszociáltam. Hála ég, most már simán kaphatunk friss filét is a halasnál, sőt, nagykerből rendelhetünk is, úgyhogy ajánlom kipróbálásra, nem bánjátok meg! Most bőr nélkülit kaptam, de ti ha bőröset kaptok nehogy lekapjátok - hagyjátok rajta, roppanósra sütve isteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Elképzelhetetlen, hogy a kollégák étlen-szomjan vágjanak neki a műszaknak" –...

Aki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a felszín, és ez még akkor is igaz, ha ez a felszíni élmény határozza meg, hogy visszatér-e az adott étterembe vagy sem. Ahhoz, hogy a vacsora tökéletes legyen, hogy mindenki úgy érezze, jól töltötte a maga kétóráját, rengeteg munkára van szükség, az éttermi csapat sokszor tíz-tizenkét órákat van talpon, és lássuk be, egy ilyen műszakot éhesen nem lehet végigcsinálni. Az ő közös étkezésük, a stábebéd, a személyzeti vagy staff food épp ezért elengedhetetlen része a napjuknak, arról nem is beszélve, hogy a műszak hangulatát is nagyban meg tudja határozni egy ilyen közös ebéd hangulata.

Kormos Lili

További cikkek