Aszalt áfonyás-kakaós-diós muffin recept

Aszalt áfonyás-kakaós-diós muffin
Aszalt áfonyás-kakaós-diós muffin
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamilyen csokis finomságra vágytam, de mivel van még itthon bőven dió, gondoltam, hogy ideje lenne azt is lassan elhasználni. Aszalt áfonyát is szívesen eszegetünk, és volt még egy kevés a tasakban. Így született ez a finom muffin, amelyből 12 darab lett.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás muffin, kakaós muffin, diós muffin, áfonyás-diós-kakaós muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
  2. A sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport is hozzáadjuk, jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, a durvára tört diót és az aszalt áfonyát (ezt is felapríthatjuk kisebb darabokra).
  4. A tésztát kiadagoljuk a papírral kibélelt muffin formába, és előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
30 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

754