r
Nosalty Logó

Árvácska 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Árvácska 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3182.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.5 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 5628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a szalalkális tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét.
  3. Három részre osztjuk.
  4. Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a mandulaaromát.
  5. Egyenként sütjük, sütőpapírral bélelt tepsiben.
  6. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és a cukorral, margarinnal habosra keverjük. A lapok közé kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18031
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, ez nem az a hagyományos kinézetű árvácska szelet, mi így készítjük. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető süti. Az alsó része zöld színű, a középső rész sárga, a teteje pedig barna. Mi tepsiben készítjük, nem őzgerincben.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek