Angus bélszín mustármártással és sült polentával recept

Angus bélszín mustármártással és sült polentával
Angus bélszín mustármártással és sült polentával
47 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi argentin alapanyagból nem minden nap dolgozhat az ember, nagy tisztelettel álltam hát neki a 2,5 kilós, egy darabból álló húsnak, csomót méricskéltem szeletelés előtt, nehogy elszúrjam már az elején.
Mivel nem otthon készítettem az ételt, a mustármártáshoz nem volt saját alaplevem, így a balatonszemesi Kistücsökben érdeklődtem, vehetek-e tőlük egy literrel, és szerencsére kaptam is.
A polenta receptjét a Gordon Ramsay's Secret c. könyvben találtam.
A bélszín sütésekor ez alkalommal a Bűvös szakács instrukcióit követtem, a mustármártást szintén egy ott olvasott leírás ihlette.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mustármártáshoz

A polentához

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhabélszín mustármártással és sült polentával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szárazra töröljük, lehártyázzuk (még szeletelés előtt!), és pácolás nélkül kezdjük sütni. Arra ügyeljünk, hogy szobahőmérsékleten használjuk fel, tehát jóval a sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
  2. Vastag aljú serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe jöhet a vaj. Közepesnél valamivel nagyobb lángon kezdjük a hús sütését. Oldalanként egy-egy perc elég, közben kézzel óvatosan nyomkodjuk a húst, hogy az esetleg alákerült levegőt eltávolítsuk, de kellően gyengéden ahhoz, hogy elkerüljük az értékes nedvek kimasszírozását. Az 1-1 perc letelte után a húsokat sózzuk, és újabb 1-1 perc jön.
  3. Mindeközben előmelegítjük a sütőt 50-60 fokra, és a húsokat alufóliával lefedett tepsiben a sütőbe tesszük 4-5 percre.
  4. A mártáshoz az alaplevet összekeverjük a tejszínnel és a fehérborral, folyamatosan kevergetve a negyedére sűrítjük (ez eléggé időigényes, érdemes előre elkészíteni). Hozzáadjuk a mustárt, a mézet és a kurkumát, jól összekeverjük.
  5. A polenta készítésekor az olajat a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
  6. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
  7. Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 38 579
elküldve: 3
receptkönyvben: 218
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho cs, 2011-12-29 11:49

Ez nem polenta, ez csirkének való kevert. Az igazi puliszka, az nem ilyen eresztettpuliszka, hanem forrázott, majd cérnával felszeletelt dolog. Az ki is lehet sütni.

j.erus
j.erus h, 2011-06-27 14:34

Hello!

A story rovatban írtad, hogy a felvágás előtt pontos méricskélésbe fogtál. Leírnád, hogy mire kell figyelnem ennél a műveletnél! Köszi

1443